Dobogós az adóék-ranglistán Magyarország


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon a legmagasabb az adóék az átlagbér kétharmadánál az OECD országok között, átlagbérnél a harmadik helyen állunk – derül ki az OECD interaktív táblázatából, amelyet a szervezet Taxing Wages 2017 kiadványa nyomán töltöttek föl adatokkal. A gyermekes háztartásoknál kedvezőbb a helyzet.

Az OECD interaktív táblázatával könnyedén összehasonlítható az OECD országok munkát terhelő, összesített adó- és járulékszintje (adóék) a különböző háztartástípusoknál. 


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Ötmilliárd forint áfát csaltak el az élelmiszerkereskedők

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken a Facebook-oldalán. A szervezet győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

2023. január 27.

Videós útmutatók az adókedvezmény-nyilatkozatok kitöltéséhez

Év elején sok kérdés érkezik a munkavállalóktól a kitöltendő adókedvezmény-nyilatkozatokkal kapcsolatban. Ezek megválaszolásához és a gyakori hibák elkerüléséhez nyújt segítséget a NEXON ötrészes videósorozata, amelyben közérthetően magyarázzák el a teendőket.