Dobogós az adóék-ranglistán Magyarország


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon a legmagasabb az adóék az átlagbér kétharmadánál az OECD országok között, átlagbérnél a harmadik helyen állunk – derül ki az OECD interaktív táblázatából, amelyet a szervezet Taxing Wages 2017 kiadványa nyomán töltöttek föl adatokkal. A gyermekes háztartásoknál kedvezőbb a helyzet.


Az OECD interaktív táblázatával könnyedén összehasonlítható az OECD országok munkát terhelő, összesített adó- és járulékszintje (adóék) a különböző háztartástípusoknál. Kapcsolódó cikkek

2021. december 1.

Varga Mihály: Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentése jön

Szerdán kezdődik a Parlamentben a 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat vitája, ha elfogadják a javaslatot Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentését hajthatja végre a kormány 2022-ben – mondta a pénzügyminiszter a Facebookon megosztott videójában.

2021. december 1.

Ezek a legfontosabb tudnivalók az online számla adatszolgáltatásról

Szakmai videósorozatunk mostani részében dr. Kovács Ferenc okleveles adószakértő, az Adó szaklap főszerkesztője az online számla adatszolgáltatásról beszél; szó esik az érintettek köréről, a kivételekről, a bejelentés lehetőségeiről, és a használt online felületről is.

2021. november 30.

EUB döntés – 1:0 az áfalevonási jog javára

Az Európai Unió Bírósága újra rámutatott arra, hogy a NAV adólevonási jog megtagadásával kapcsolatos gyakorlata a közösségi jogba ütközik – írja az RSM Blog.