Dobogós helyen áll Magyarország az adóéket illetően


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bérekre rakódó adóterhelés szempontjából sem áll Magyarország előkelő helyen, nemcsak a régióban, de európai uniós szinten sem – írja az mfor.hu.

Az Eurostat friss adatsora szerint az adóék mértéke Magyarországon 43,6 százalék volt 2020-ban, ami továbbra is a harmadik legmagasabb az EU-ban – olvasható az mfor.hu cikkében.

A magyar kormánynál intenzívebben csak a német és a belga kormány sarcolja a munkabéreket, sorrendben 45, illetve 44,1 százalékkal – írja az internetes újság.


Kapcsolódó cikkek

2017. április 13.

Dobogós az adóék-ranglistán Magyarország

Magyarországon a legmagasabb az adóék az átlagbér kétharmadánál az OECD országok között, átlagbérnél a harmadik helyen állunk – derül ki az OECD interaktív táblázatából, amelyet a szervezet Taxing Wages 2017 kiadványa nyomán töltöttek föl adatokkal. A gyermekes háztartásoknál kedvezőbb a helyzet.

2016. szeptember 16.

Járulék és adóék-csökkentés

Az RSM Blog korábbi bejegyzésében megvizsgálta egy lehetséges, hét százalékpontos szociális hozzájárulási adó nettó jövedelemre gyakorolt hatását. Mindez persze csak egy megoldás a lehetséges alternatívák közül, a jogalkotó egyéb, a munkajövedelmekre rakodó adó és járulék tehercsökkentést is elhatározhat.