Egyre többen jelentik be a bejárónőt

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. január 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly csaknem 11 ezer háztartási alkalmazott dolgozott legálisan – írja a Magyar Nemzet.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Lamperth Mónika szocialista országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában közölte: az adóhivatal adatai szerint 2013-ban már 10 306 foglalkoztató 10 973 háztartási alkalmazottat jelentett be, 2013-ban havonta átlagosan 1951 hasonló jogviszony létesült.

A regisztrációs díjból származó bevételek a 2010-es 800 ezer forintról 2013-ra 23,4 millió forintra nőttek; a költségvetésnek az elmúlt négy évben összesen 40,7 millió forint bevétele származott a díjból.

A kormány 2010 nyarán vezette be a háztartási alkalmazottak kedvező feltételek melletti bejelentési kötelezettségét, aminek értelmében az otthoni háztartásban adó- és járulékmentesen foglalkoztathatók a háztartási alkalmazottak, ha az érintett eleget tesz adminisztrációs kötelezettségének, leadja a foglalkoztató és az alkalmazott szükséges adatait, valamint alkalmazottanként havonta befizet ezer forint regisztrációs díjat.

Számlázási szabályok 2014-ben

Szakmai fórum és képzés: 2014. január 30.

Előadó: Sike Olga, fősztályvezető-helyettes NAV

Jelentkezzen most!


Kapcsolódó cikkek:


A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.

A COVID-19 világjárvány következményeinek kezelése a transzferárazásban
2021. március 3.

A világjárvány nyomán a transzferárak kapcsán több a bizonytalanság, mint bármikor korábban. A NAV szakemberei a minap részleteiben is ismertették álláspontjukat a transzferár-szakmával, és megerősítették: az OECD és az adóhatóság korábban közzétett iránymutatásai továbbra is érvényesek.