Egyszerűbb lehet egyéni válallkozást alapítani


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány elfogadta az egyéni vállalkozókról és az egyéni cégekről szóló törvényjavaslat koncepcióját, amelynek célja, hogy a magánszemélyek vállalkozását olcsóbbá, átláthatóbbá tevő vállalkozási forma alakuljon ki Magyarországon – jelentette be Budai Bernadett csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. “”A kormány döntése mintegy 450 ezer egyéni vállalkozót érint”” – tette hozzá a kormányszóvivő.

A koncepció néhány elemét említve Budai Bernadett kitért arra, a jövőben nem írnák elő kötelező tőkeminimum jegyzését az egyéni vállalkozóknak, valamint az egyéni vállalkozó választhatna, hogy korlátlan felelőssége mellett működteti az egyéni céget, vagy meghatározza azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállal, pótbefizetés teljesítésével.

“”Az egyéni cégek esetében nem lesz kötelező a jogi képviselet, nem lesz szükség vezető és ellenőrző testületekre”” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az egyéni cégek létrehozásához nem lesz szükség közjegyző közreműködésére, ahogy illeték és közzétételi díj megfizetésére sem.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.