Ellenőrzésekkel készül az anyák napjára a NAV

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. május 3.
Rovat:

A NAV  kiemelt figyelmére számíthatnak az anyák napjához és a középiskolai ballagáshoz kapcsolódó termékeket értékesítők a fővárosban. Friss “adótraffipax” hírek. 


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május első hetében az anyák napjához és a középiskolai ballagáshoz kapcsolódó termékeket (ékszer, édesség, virág, ajándék) értékesítőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást,  az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják.  

A NAV Baranya megyei revizorai május 3. és 6. között Kisharsányban, Mohácson, Villányban, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.  

Kisharsányban és Villányban a mezőgazdasági idénymunkásokat foglalkoztatóknál a dolgozók szabályos bejelentését vizsgálják az ellenőrök. Mohácson a  cukrászdákban a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a hivatal munkatársai. A pécsi rendezvényeken ugyancsak az adóhatóság fokozott jelenlétére lehet számítani.  

A NAV szakemberei ezen időszakban a megye valamennyi településén is végeznek ellenőrzéseket az ideiglenes kitelepülőknél és a virágárusoknál is.  

[htmlbox art_tukor]

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.


Kapcsolódó cikkek:


Új brit adóhatósági tájékoztató no-deal Brexit esetére
2019. március 20.

A Brexittel kapcsolatban az eredeti, március 29-i határidő közeledtével egyre nagyobb a bizonytalanság, ebben a helyzetben pedig fokozottan igaz, hogy a leginkább körültekintően a megállapodás nélküli kilépésre való felkészüléssel járhatunk el.

A kormány napirendre veheti a szállásáfa-csökkentést
2019. március 20.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerének sikeres bevezetése esetén a kormány napirendre veszi a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlését megnyitó beszédében szerdán Budapesten.

Kapcsolt vállalkozások: idén rákapcsol a NAV
2019. március 19.

A LeitnerLeitner értesülései szerint idén várhatóan háromszor annyi célzott ellenőrzést végez majd az adóhatóság a kapcsolt - hazai és multinacionális vállalkozások körében, mint korábban.

Cafeteria: a 2019-es választék (x)
2019. március 18.

A béren kívüli juttatások idei választékát, a közlekedési eszközök és az áfa kapcsolatát, és az innovációs járulék hatályos szabályozását tekinti át többek között részletesen legfrissebb, 2019/3. számában az Adó szaklap.