Esővízadó jön vagy valami más?

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 11.
Rovat:

Kiskunhalason esővízadót vezetnének be sajtóhírek szerint, a város vezetése szerint nem erről van szó.


Elsőként a Baon számolt be arról május végén, hogy fizetni kell az utcára kiengedett esővíz után Kiskunhalason, erről adott hétfőn hírt a Sztárklikk, amely azután a sajtóban tovaterjedt – derül ki a portfolio.hu cikkéből.

A  cikkek címeiben esővízadóként emlegetett szabályozás mögött az a gond áll, amelyről a Baon így számolt be: “Múlt héten csütörtökön két zivatarlánc is elérte Halast (…), nem okozott ugyan komolyabb károkat a lezúduló nagy mennyiségű eső, de rövid időre több helyen megbénította a közlekedést az utakon felgyülemlő csapadékvíz. Az autók tengelyéig ért a víz, több helyen le is robbantak, másutt a szennyvízaknákból feltörő fekália okozott bosszúságot.”

Kiskunhalas városvezetésének közleménye szerint “a különböző médiumokban megjelent cikkek és a közösségi médián terjesztett írásokkal szemben az előterjesztő városvezetés célja nem a lakosság adóterheinek növelése, hanem egy újabb évtizedes probléma megoldása, amely kapcsán az ezt megelőző ciklusokban nem született érdemi döntés, előrelépés.

[htmlbox art_tukor]

A ma meghozott döntés értelmében lehetőség nyílik a városi csapadékvíz-elvezetési problémák átfogó kezelésére. Ennek részletei a következő hónapokban kerülnek kidolgozásra. Kiemelt célunk azonban, hogy a végső döntés megszületése előtt Kiskunhalas Város lakosságával minél szélesebb körben egyeztessünk, így lakossági fórumok keretében kívánjuk az intézkedési terv minden részletét kidolgozni. Ezáltal minden érintettnek lehetősége nyílik majd észrevételeit, javaslatait elmondani”.


Kapcsolódó cikkek:


Adócsökkentés jön Horvátországban
2018. szeptember 21.

Áfacsökkentés, személyi jövedelmi adó csökkentés, idegenforgalmi adó mérséklése, járulékok eltörlése – a munkáltatók szerint azonban mindez kevés.

Kamat, adósság, elengedés, devizahitel (2. rész)
2018. szeptember 21.

A kamatszedés tiltása a kereszténység egyik alapvető törvénye volt. Az első ezredfordulót követően kezdett ez a tiltás enyhülni, és ebben szerepük volt a pápáknak, tudósoknak, de leginkább a pénzkereskedelemmel foglalkozó személyeknek, családoknak. A sorozat második részében a reneszánsz időszakával, előzményeivel, utóhatásaival foglalkozunk.