Félmilliárdos csalás után nyomoznak a köztévénél

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 1.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ötszázmillió forintot meghaladó hűtlen kezelés és pénzmosás miatt terjeszt elő vádemelési javaslatot a NAV a köztévénél készült sorozatok ügyében – értesült a Népszava.


A meggyanúsított cégek irreálisan magas összegekért szerződtek a köztévével, miközben tényleges munkát nem végeztek. A valódi produkciós cégek a felvett összegek töredékéért készítették el a sorozatokat.

Az új Ptk.: amit egy munkajogásznak tudnia kell – szakmai előadássorozat

Az egyes előadásokra külön-külön is jelentkezhet! A teljes előadássorozat ára magában foglalja az áprilisban megjelenő új Kommentár a Munka törvénykönyvéhez című kiadványt.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az ügynek öt gyanúsítottja van, és a lap szerint a kormányhoz, illetve a Fideszhez közeli személyek is érintettek. A Népszava úgy tudja, hogy az 550 millió forint értékű csalás ügyében 2010 óta tart a nyomozás, amely várhatóan csak a választások után zárul le. Az érintett cégek többsége egyébként végrehajtási eljárás alatt áll, közülük van olyan, amely több mint 100 millió forintos adótartozást halmozott fel.


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.