Félmillióan regisztráltak az Ügyfélkapun


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsivel több mint két év alatt 500 000 főre nőtt az Ügyfélkapu regisztrált felhasználóinak száma. A többek között internetes okmányiroda ügyintézést, vagy elektronikus adóbevallást is lehető tévő kormányzati portál 2005. április 1-jén indult el -tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal közlrményben.

Az Ügyfélkapu úgynevezett ˝egykapus˝ megoldással teszi lehetővé a közigazgatási ügyet intézni kívánók azonosítását, valamint a kívánt szolgáltatások elérését. Az önkormányzatokat 2005. novembere óta törvény kötelezi arra, hogy az ügyfélkapun keresztül lehetővé tegyék az elektronikus ügyintézést, de az interneten keresztül adóbevallást is be lehet adni, sőt aki kíváncsi rá, TAJ-számának érvényességére, illetve egészségbiztosítási múltjára – például hogy hol kezelték, mikor, milyen gyógyszereket váltott ki – is rákérdezhet.

Az Ügyfélkapu segítségével igénybe vehető szolgáltatások részletes listája a Kormányzati Portálon, a www.magyarorszag.hu oldalon található.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.