Félmillióan regisztráltak az Ügyfélkapun


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsivel több mint két év alatt 500 000 főre nőtt az Ügyfélkapu regisztrált felhasználóinak száma. A többek között internetes okmányiroda ügyintézést, vagy elektronikus adóbevallást is lehető tévő kormányzati portál 2005. április 1-jén indult el -tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal közlrményben.

Az Ügyfélkapu úgynevezett ˝egykapus˝ megoldással teszi lehetővé a közigazgatási ügyet intézni kívánók azonosítását, valamint a kívánt szolgáltatások elérését. Az önkormányzatokat 2005. novembere óta törvény kötelezi arra, hogy az ügyfélkapun keresztül lehetővé tegyék az elektronikus ügyintézést, de az interneten keresztül adóbevallást is be lehet adni, sőt aki kíváncsi rá, TAJ-számának érvényességére, illetve egészségbiztosítási múltjára – például hogy hol kezelték, mikor, milyen gyógyszereket váltott ki – is rákérdezhet.

Az Ügyfélkapu segítségével igénybe vehető szolgáltatások részletes listája a Kormányzati Portálon, a www.magyarorszag.hu oldalon található.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.