Feltörték a bolgár adóhivatal szervereit

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. augusztus 7.
Címkék:
Rovat:
Ötmillió állampolgár nevét, személyes adatait, köztük jövedelemmel kapcsolatos adatokat loptak el, és tettek ki a világhálóra.

Nem etikus hekkerek törtek be a bolgár adóhivatal szervereire és loptak el onnan adatokat, a támadásnak akár politikai háttere is lehet – mondta Bársony Péter informatikai biztonsági szakértő (IT) kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Az IT-szakértő közölte, 5 millió állampolgár nevét, személyes adatait, köztük jövedelemmel kapcsolatos adatokat loptak el, amelyeket fel is tettek az internetre.

Szerinte akár politikai háttere is lehetett a támadásnak, vagy öntudatos csoportok akarták felhívni a figyelmet arra, hogy nem védik megfelelően az adóhivatal informatikai rendszereit. Hozzátette: biztosan nem etikus hekkerek voltak, mert gúnyolódó leveleket küldtek az adóhivatal dolgozóinak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Látványsportok: már önrész sem kell a beruházásokhoz
2019. december 11.

Látványsportok: már önrész sem kell a beruházásokhoz

Könnyíti a látvány-csapatsportokat képviselő szövetségek, egyesületek, alapítványok beruházásainak megvalósítását a társasági adóról szóló törvény módosítása, amelyet fideszes kezdeményezésre, 113 igen szavazattal, 58 nem ellenében fogadott el a Ház.

Jövőre összevonják a járulékokat
2019. december 11.

Jövőre összevonják a járulékokat

Jövő júliustól egyetlen járulékot kell fizetniük a munkavállalóknak: a társadalombiztosítási járulék mértéke 18,5 százalék lesz. A törvénymódosítás nyomán azoknak, akik három hónapig nem fizetnek egészségügyi szolgáltatási járulékot, ki kell fizetniük ellátásuk költségeit. Az Országgyűlés elfogadta a tb-törvénycsomagot. Cikkünkben felidézzük a múlt héten elfogadott adócsomagot is.

Kúriai gyakorlat: magánszemélyeket érintő nemzetközi ügyletek
2019. december 10.

A következőkben bemutatunk egy Kúria döntést, mely megvilágítja, hogy a jövedelemszerzés jogcíme kapcsán miért fontos, hogy milyen jogszabályokat nézzünk, s azt is megvilágítja, hogy az adóhatóság ellenőrzése kapcsán adott esetben mit kell szem előtt tartani az adókötelezettség meghatározása során.