Feltörték a bolgár adóhivatal szervereit

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. augusztus 7.
Címkék:
Rovat:
Ötmillió állampolgár nevét, személyes adatait, köztük jövedelemmel kapcsolatos adatokat loptak el, és tettek ki a világhálóra.

Nem etikus hekkerek törtek be a bolgár adóhivatal szervereire és loptak el onnan adatokat, a támadásnak akár politikai háttere is lehet – mondta Bársony Péter informatikai biztonsági szakértő (IT) kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Az IT-szakértő közölte, 5 millió állampolgár nevét, személyes adatait, köztük jövedelemmel kapcsolatos adatokat loptak el, amelyeket fel is tettek az internetre.

Szerinte akár politikai háttere is lehetett a támadásnak, vagy öntudatos csoportok akarták felhívni a figyelmet arra, hogy nem védik megfelelően az adóhivatal informatikai rendszereit. Hozzátette: biztosan nem etikus hekkerek voltak, mert gúnyolódó leveleket küldtek az adóhivatal dolgozóinak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Volt egyszer egy cafetéria?
2019. augusztus 16.

A cafetéria-juttatások beépültek az adórendszerbe. Az elmúlt években számos elemének megszűnt a kedvezményezettsége, több megszűnt juttatással kapcsolatban nemzetközi perekbe bonyolódott Magyarország. Szakértőnk, dr. Juhász István kérésünkre összefoglalta véleményét.

Importvámok: nő a feszültség Kína és az USA között
2019. augusztus 15.

A világ két legnagyobb gazdasága között dúló kereskedelmi háborúban Washington eddig 250 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vetett ki 25 százalékos pótvámokat, amire válaszul Kína 110 milliárd dollár értékű amerikai árut sújtott különböző mértékű büntetővámokkal.

Hatalmas hamis termék raktárra bukkant a NAV
2019. augusztus 15.

Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a NAV munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le. A jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot.

Újra ismerős nevek a NAV adóslistáján
2019. augusztus 15.

A mágia sem segít azon, aki nem fizeti be az adóját – akár e tanulság is levonható az adóhatóság által közzétett jelentős összegű adóhiányt fehalmozó adósok listájából.