Folytatódik az adócsökkentés

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 5.
Rovat:

A családi kedvezmény bővítése, a szocho csökkentése és a nyugdíjasok munkavállalásának ösztönzése szerepel a 2019-es költségvetés tervezetében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Jövőre havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekes családok adókedvezménye, és a járulékkedvezményekről szóló megállapodás nyomán a szociális hozzájárulási adó 21,5 százalékról 19,5 százalékra csökken – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a 2019-es büdzsé tervezetével kapcsolatban a kancelláriaminiszter.

Célként jelölte meg – különösen a munkaerőhiány miatt – az idősek foglalkoztatási korlátainak leépítését.

A költségvetés tervezete – amely a jövő héten kerül a parlament elé – az eurózóna válságával számol, így a jövő évi költségvetés általános tartaléka 50 százalékkal nagyobb lesz az ideinél.

Gulyás Gergely szerint Magyarország gazdasági kilátásai jók, a növekedés alapjai stabilak.

(MTI)

[htmlbox gdpr_komm]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


NAV: az adózón múlik, megbírságolja-e az adóhatóság
2018. augusztus 17.

Augusztustól az adózó magatartásán múlik, kap-e bírságot a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az elmulasztott, késedelmes vagy hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt; ha minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól - hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken.

Varga: az online számlázással jelentősen csökkenhet az adóelkerülés
2018. augusztus 17.

Varga: az online számlázással jelentősen csökkenhet az adóelkerülés

Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen - akár tíz százalék alá is - csökkenhet az adóelkerülés mértéke - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Étolajat és kristálycukrot foglalt le a NAV
2018. augusztus 16.

Száz tonna étolajat és 48 tonna kristálycukrot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert egy élelmiszer-kereskedő cég úgy próbálta kijátszani az uniós áfaszabályokat, hogy hamis adatokkal rögzítette a szállítmányt - közölte a NAV csütörtökön.

Másra alapozná az adóztatást az Economist
2018. augusztus 16.

A tulajdon, az öröklés és a bérleti díjak erősebb adóztatását javasolja az Economist; a szerző a cégek helyett a befektetők adóztatását javasolja – írja a Napi.hu.

Megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos különadója
2018. augusztus 16.

Július 26-tól megszűnt a magánszemélyek 75 százalékos különadója, amelyet már a 2018. január 1-jétől megszerzett jövedelmekre sem kell alkalmazni – közölte tájékoztatójában az adóhatóság.