Folytatódik az adócsökkentés

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 5.
Rovat:

A családi kedvezmény bővítése, a szocho csökkentése és a nyugdíjasok munkavállalásának ösztönzése szerepel a 2019-es költségvetés tervezetében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Jövőre havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekes családok adókedvezménye, és a járulékkedvezményekről szóló megállapodás nyomán a szociális hozzájárulási adó 21,5 százalékról 19,5 százalékra csökken – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a 2019-es büdzsé tervezetével kapcsolatban a kancelláriaminiszter.

Célként jelölte meg – különösen a munkaerőhiány miatt – az idősek foglalkoztatási korlátainak leépítését.

A költségvetés tervezete – amely a jövő héten kerül a parlament elé – az eurózóna válságával számol, így a jövő évi költségvetés általános tartaléka 50 százalékkal nagyobb lesz az ideinél.

Gulyás Gergely szerint Magyarország gazdasági kilátásai jók, a növekedés alapjai stabilak.

(MTI)

[htmlbox gdpr_komm]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Tények és tévhitek az szja és a tb területén – 2. rész
2018. november 21.

A bejelentett lakcím mellett a személyes és üzleti kapcsolatok, végső soron pedig nemzetközi egyezmények dönthetik el egy magánszemély adóügyi illetékességét. Mivel ez határozza meg, hogy a magánszemélynek hol kell jövedelemadót fizetnie, a külföldi munkavállalást tervezőknek érdemes ezt a témakört is alaposan körüljárniuk.

Több mint 50 milliárd forint van Babakötvényekben
2018. november 21.

Több mint 50 milliárd forint van Babakötvényekben

Töretlen a Babakötvény népszerűsége, a megtakarítások állománya novemberben átlépte az 50 milliárd forintot - közölte Varga Mihály szerdán. A pénzügyminiszter kiemelte: ez 30 százalék feletti növekedés a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest.

Nem enged az adóemelésből a francia kormány
2018. november 20.

A francia kormány tagjai elítélték az üzemanyag adóemelése ellen útblokádokkal és üzemanyagraktárak elfoglalásával negyedik napja tartó tüntetések "radikalizálódását".

Kinek érdemes csoportos társasági adóalanyiságot választani?
2018. november 20.

Kinek érdemes csoportos társasági adóalanyiságot választani?

A 2019. adóévtől hazánkban is lehetőség nyílik csoportos társasági adóalanyiság választására, amelyet január első két hetében lehet jelezni az adóhatóság felé. Nézzük kinek érdemes ezt választani és milyen szempontokat kell mérlegelni a következő két hónapban?

Megbízási jogviszony a gyakorlatban
2018. november 20.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy adott tevékenységet milyen munkavégzésre irányuló jogviszonyban lehet ellátni, illetve a lehetőségek közül melyiket a legcélszerűbb választani. Ecikkben a megbízási jogviszonyt és annak legfontosabb elemeit mutatjuk be, a gyakorlati élet alkalmazhatóságában.