Gigantikus adókedvezmény a 2022-es adócsomagban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány a 300 százalékos társasági nyereségadóalap- kedvezményt adna azoknak a cégeknek, amelyek támogatnák a vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartású egyetemek alapítványát – olvasható ki a parlament Törvényalkotási bizottsága elé terjesztett módosító javaslatból, írja a Népszava.

A kormány a 2022-es adócsomagjában eredetileg arra tett javaslatot, hogy az alapítványokat támogató cég adóalap-kedvezménye 50 százalék lehetne, vagyis az adományozott összeg felével csökkenhette volna adóalapját – olvasható a Népszava cikkében.

Ezt az összeget emelnék az adományozott összeg 300 százalékára, de maximum a nyereség összegéig lehetne az adót csökkenteni. Vagyis a cégek számára negatív adó nem alakulna ki, de a befizetett összeg többszörösével csökkenthetnék adóalapjukat – írja a lap.Kapcsolódó cikkek

2020. április 3.

Adópolitikai változtatások gazdasági recesszióban

A koronavírus okozta helyzetben minden híradás érthető módon az egészségügyről, illetve a betegekről szól, de a figyelemnek az előbbiek mellett egyre inkább fókuszálnia kell a gazdaság élénkítésre is, amelyben az adópolitikai változások komoly szerepet kaphatnak. Jelen cikkben a lehetséges változtatásokból emeltünk ki párat azok hatását bemutatva.