Ha figyel az APEH – láthatatlan luxusutak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. május 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentősen csökken a kereslet a több százezer forintos utak iránt. A turisztikai cégek szerint a tehetősebb utasok nem hazánkban, hanem például Bécsben keresik fel az utazási irodákat, és ott fizetnek be a drágább utakra, mert tartanak az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatától – írja a Magyar Hírlap.

Az APEH ugyanis ˝rászállt˝ a luxusutakra befizető magánszemélyekre, és az irodáknál is vizsgálódik utánuk. Simon András, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az adórevizorok külföldön is nyomozhatnak a vagyon után. A Magyar Hírlap által megkérdezett utaztatók stabil keresletről számoltak be, és nem érzékelték az adóvizsgálatok miatti ˝pánikot˝.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.