Ha figyel az APEH – láthatatlan luxusutak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentősen csökken a kereslet a több százezer forintos utak iránt. A turisztikai cégek szerint a tehetősebb utasok nem hazánkban, hanem például Bécsben keresik fel az utazási irodákat, és ott fizetnek be a drágább utakra, mert tartanak az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatától – írja a Magyar Hírlap.

Az APEH ugyanis ˝rászállt˝ a luxusutakra befizető magánszemélyekre, és az irodáknál is vizsgálódik utánuk. Simon András, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az adórevizorok külföldön is nyomozhatnak a vagyon után. A Magyar Hírlap által megkérdezett utaztatók stabil keresletről számoltak be, és nem érzékelték az adóvizsgálatok miatti ˝pánikot˝.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.