Ha figyel az APEH – láthatatlan luxusutak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentősen csökken a kereslet a több százezer forintos utak iránt. A turisztikai cégek szerint a tehetősebb utasok nem hazánkban, hanem például Bécsben keresik fel az utazási irodákat, és ott fizetnek be a drágább utakra, mert tartanak az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatától – írja a Magyar Hírlap.

Az APEH ugyanis ˝rászállt˝ a luxusutakra befizető magánszemélyekre, és az irodáknál is vizsgálódik utánuk. Simon András, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az adórevizorok külföldön is nyomozhatnak a vagyon után. A Magyar Hírlap által megkérdezett utaztatók stabil keresletről számoltak be, és nem érzékelték az adóvizsgálatok miatti ˝pánikot˝.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.