Hamis felnikkel üzletelőkre csapott le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamis felniket foglaltak le a Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrök egy autóalkatrész-forgalmazó üzletben. Az elkövető a hamisítványok fogalmazásával, illetve azok internetes reklámozásával, becslés alapján mintegy négymillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak – olvasható az adóhatóság Facebook oldalán.

 


Az autóalkatrész-forgalmazó üzletben a NAV munkatársai először próbavásárlásként, személyesen megrendelték az egyik közösségi oldalon hirdetett, Vossen márkájú felnigarnitúrát 170 ezer forintért. Már a termék ára gyanús volt, hiszen a hivatalos forgalmazó által kínált garnitúra értéke meghaladja a 800 ezer forintot. Az áruért érkező pénzügyőrök ezért átvizsgálták az üzletet és a raktárt, ahol további Vossen felirattal ellátott felniket találtak. A termékek hivatalos magyarországi importőrének munkatársa megerősítette, hogy az üzletben található felnik másolatok, hamisítványok.

A NAV munkatársai a helyszínen talált kilenc garnitúra hamisítványt lefoglalták. A hamis felnik internetes hirdetésével, reklámozásával – melyhez az eredeti termékek fényképeivel éltek vissza – a szerzői jogok megsértése miatt 2,5 millió forint, míg a hamisítványok árusításával 1,4 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A pénzügyőrök szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

[htmlbox afa_kotelezettseg]

A hamis autóalkatrészek nemcsak a jogtulajdonosoknak okoznak kárt, hanem közlekedésbiztonsági kockázatot is jelenthetnek, mivel gyengébb minőségűek, mint az eredeti termékek


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

Bejelentett részesedés és társasági adó

A Tao tv. tartalmazza a bejelentett részesedés fogalmát, mely, lehetővé teszi, hogy az érintett üzletrészek nyereséggel történő értékesítése után ne keletkezzen adófizetési kötelezettség.