Hamis felnikkel üzletelőkre csapott le a NAV

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. május 23.
Rovat:

Hamis felniket foglaltak le a Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrök egy autóalkatrész-forgalmazó üzletben. Az elkövető a hamisítványok fogalmazásával, illetve azok internetes reklámozásával, becslés alapján mintegy négymillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak – olvasható az adóhatóság Facebook oldalán.

 


Az autóalkatrész-forgalmazó üzletben a NAV munkatársai először próbavásárlásként, személyesen megrendelték az egyik közösségi oldalon hirdetett, Vossen márkájú felnigarnitúrát 170 ezer forintért. Már a termék ára gyanús volt, hiszen a hivatalos forgalmazó által kínált garnitúra értéke meghaladja a 800 ezer forintot. Az áruért érkező pénzügyőrök ezért átvizsgálták az üzletet és a raktárt, ahol további Vossen felirattal ellátott felniket találtak. A termékek hivatalos magyarországi importőrének munkatársa megerősítette, hogy az üzletben található felnik másolatok, hamisítványok.

A NAV munkatársai a helyszínen talált kilenc garnitúra hamisítványt lefoglalták. A hamis felnik internetes hirdetésével, reklámozásával – melyhez az eredeti termékek fényképeivel éltek vissza – a szerzői jogok megsértése miatt 2,5 millió forint, míg a hamisítványok árusításával 1,4 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A pénzügyőrök szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

[htmlbox afa_kotelezettseg]

A hamis autóalkatrészek nemcsak a jogtulajdonosoknak okoznak kárt, hanem közlekedésbiztonsági kockázatot is jelenthetnek, mivel gyengébb minőségűek, mint az eredeti termékek


Kapcsolódó cikkek:


Adócsökkentés jön Horvátországban
2018. szeptember 21.

Áfacsökkentés, személyi jövedelmi adó csökkentés, idegenforgalmi adó mérséklése, járulékok eltörlése – a munkáltatók szerint azonban mindez kevés.

Kamat, adósság, elengedés, devizahitel (2. rész)
2018. szeptember 21.

A kamatszedés tiltása a kereszténység egyik alapvető törvénye volt. Az első ezredfordulót követően kezdett ez a tiltás enyhülni, és ebben szerepük volt a pápáknak, tudósoknak, de leginkább a pénzkereskedelemmel foglalkozó személyeknek, családoknak. A sorozat második részében a reneszánsz időszakával, előzményeivel, utóhatásaival foglalkozunk.