Hamis ruhákra, parfümökre és jövedéki termékekre csapott le a NAV


Hamisított márkás ruhákat, parfümöket, továbbá zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt is találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy az M5-ös autópályán félreállított román furgonban – közölte a NAV bevetési igazgatósága.

A járőrök a Barcelonába tartó járműben 562, különböző prémiummárkás feliratú  pólót, nadrágot, cipőt, táskát, valamint 174 üveg hamis parfümöt találtak. Előkerült  270 doboz zárjegy nélküli cigaretta és 267 liter ismeretlen eredetű alkoholos ital is – írták. A NAV munkatársai a csaknem kétmillió forint értékű alkoholt és dohányterméket lefoglalták, a hamis ruhák, amelyek „mintegy húszmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak”, szintén az adóhivatal raktárába kerültek – tették hozzá.

A NAV jövedéki törvénysértés, illetve iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást az ügyben – olvasható a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2018. augusztus 15.

Lecsapott a NAV a vagyonát kimentő vállalkozóra

Öt év börtönt is kaphat az a közép-dunántúli vállalkozó, aki különböző trükkökkel próbálta kimenteni vagyonát csőd szélén álló cégéből, a társaság ellen csődbűncselekmény miatt indult eljárás – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
2017. július 20.

Lecsapott a NAV az adócsaló őrzővédő cégre

A NAV munkatársai olyan őrzésvédelemmel foglalkozó bűnözői csoportra csaptak le, amely sem adót, sem járulékot nem fizetett, és ezzel több, mint 212 millió forint kárt okozott az államnak – adta hírül Facebook-oldalán az adóhatóság.