Hat a lakásáfa: iroda helyett társasház

Szerző: Ado Online
Dátum: 2016. január 14.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több helyszínen is az eredetileg tervezett irodaházak helyett lakóingatlanok építésébe kezdhetnek – írja a Magyar Idők.


Több helyen, ahol eredetileg irodaépítést terveztek, lakóingatlan fejlesztésébe fognak inkább a kedvezőbbé vált lehetőségek miatt – mondta a Magyar Időknek Nagy Tibor, az Otthon Centrum Solutions üzletfejlesztési vezetője.

Kifejtette, általános piaci tapasztalat, hogy azok a helyszínek, amelyek bériroda vagy lakóház építésére egyaránt alkalmasak, ott a fejlesztők inkább előbbi lehetőséget választják, mivel az üzleti célú ingatlan építéséből nagyobb profitot tudnak elérni. A lakóingatlanok építésének öt százalékra csökkentett forgalmi adója és a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) bővítése ugyanakkor komoly változást hozhat ebben.

Példák az áfatörvény alkalmazásához

Jelen kiadványunk olyan gyakorlati példatár, amely az általános forgalmi adózás területén leggyakrabban felmerülő jogeseteket és azok megoldását tartalmazza.

Megrendelés >>

Már most van olyan jó fekvésű budapesti telek, amelyre eredetileg irodaházat terveztek, de amelyért rövid idő alatt két-három, társasházat tervező érdeklődő is jelentkezett már – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek:


Megerősítené a vámuniót az Európai Bizottság
2020. szeptember 28.

Megerősítené a vámuniót az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság a vámunió megerősítésére irányuló új cselekvési terve javítana a kockázatkezelés, az e-kereskedelem kezelése, illetve a vámhatóságok egységes fellépése területén.

Adókönnyítéseket jelentett be Varga Mihály
2020. szeptember 28.

Adókönnyítéseket jelentett be Varga Mihály

A családok és a vállalkozások érdekében jelentős adóügyi könnyítésekről döntött Gazdaságvédelmi operatív törzs - jelentette be a testület hétfői ülését követően a pénzügyminiszter.

35 kilogramm dohányra csapott le a NAV
2020. szeptember 28.

Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.