Idén megússza az RTL a reklámadót?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2012-ben egy pénzügyi tranzakció nyomán súlyos negatív adóalapja keletkezett a társaságnak – írja a Portfolio.


2012-ben félelmetes pénzügyi tranzakciót hajtott végre az RTL: értékesítette nemrég vásárolt RTL Kábeltelevízió Kft.-t (IKO), és a Cable Chanels S.A.-t. A két társaságban meglévő részesedés értékesítése miatti árfolyamnyereség 29,4 milliárdos összege az adóalap csökkentő tételek közé került, az egyéb módosító tételek hatása miatt 23,7 milliárd forint negatív adóalap keletkezett 2012-ben. A negatív adóalap miatt az RTL Klub mindössze 5,5 millió forintos társasági adót fizetett 2012-ben, azt is önellenőrzés miatt. Az óriási negatív adóalap tartalék 2013-ban sem csökkent jelentősen, az RTL Klubnak több mint 23 milliárd forintos adóalap-csökkentő puffere van – írja a lap.

Így tehát a közhiedelem szerint a TV2 adóterhein enyhíteni kívánó, az utolsó pillanatban beterjesztett és elfogadott javaslat nyomán az RTL Klubnak sem lesz idén adófizetési kötelezettsége, mert ezen összeg fele csökkenti az adóalapot.

A reklámadóról szóló törvény megjelent a keddi Magyar Közlönyben, így az hatályba is lép az innen számított 31. napon.

További részleteket itt talál.

2014. június 24.: SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN

Több ponton módosult a számviteli törvény, az új szabályok a 2014. évi üzleti évtől kötelezően alkalmazandók.

Szakmai képzésünk keretében felkészülhet a változásokra, megtudhatja, hogyan kell elszámolni a behajtási költségátalányt, a pénztárgépek beszerzéséhez kapott állami támogatást vagy a transzferár-korrekciót, értesülhet arról is, hogy hogyan módosultak a beszámolókészítés szabályai felszámolás és végelszámolás során.

Jöjjön el 2014. június 24-én szakmai konferenciánkra! Tegye fel kérdését szakértő előadónkank, Saxné dr. Andor Ágnesnek!

Helyszín: Wolters Kluwer Kft. Előadóterme, 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 21-35.

Bővebb információk és jelentkezés itt


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

Bejelentett részesedés és társasági adó

A Tao tv. tartalmazza a bejelentett részesedés fogalmát, mely, lehetővé teszi, hogy az érintett üzletrészek nyereséggel történő értékesítése után ne keletkezzen adófizetési kötelezettség.