Illegális dohányfeldolgozóra csapott le a NAV

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. november 3.
Címkék: , ,
Rovat:
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2 helyszínen 10 kilogramm vágott dohányt és 250 kilogramm leveles dohányt foglaltak le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A pénzügyőrök Szabolcs megyében a rendőrökkel közösen ellenőrizték azt a két ingatlant, amelyek pincéjében és szobáiban, az ágynemű alá elrejtve fél kilogrammos csomagokban, illetve zsákokban fogyasztásra és darálásra előkészített dohányt és dohányvágó gépet, mérleget találtak.

Az összesen 260 kilogramm, több mint egymillió forintot érő füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták, a tulajdonosok ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A dohánytermékekből több mint 13 ezer doboz cigarettát lehetett volna előállítani – derül ki az adóhatóság közleményéből.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


E-egyszázalék az e-szja mellé
2021. április 16.

A 2020 évi szjabevallás elkészítésének, illetve jóváhagyásának határideje május 20. Ez az 1+1 százalék adó feletti rendelkezési lehetőség hatérideje is, amely az e-szja részeként szintén megoldható pár kattintással.

További érdekességek a számolócédulák világából
2021. április 16.

A számolócédulák szokványos témakörei voltak a vendéglátás, az étel, az ital, a dohányzás, az üzletek, az iparcikkek, a lakossági szolgáltatások, a sajtótermékek reklámozása. Ezek mellett jó néhány egyéb célterület is szerepel a számolócédulákon, így például a nemzeti és politikai propaganda, a pénzügyi szolgáltatások, a kultúra, az egészségügy, a sport, a turisztika. Érdemes ezekre is kitérni!