Illetékkel büntetik az ingatlanspekulációt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

90 százalékos illetéket vetne ki a kormány a spekulatív célú – külterületből belterületté minősített – földek adásvételére – írja a Magyar Nemzet.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által beterjesztett törvénymódosítás szerint

A javaslat lényege, hogy kilencvenszázalékos illeték kivetését terjeszti elő az említett spekulatív hátterű továbbértékesítések esetére.

A külterületi ingatlan vételára és a későbbi – már belterületi – továbbértékesítési ár különbözete után kellene ezt az illetéket megfizetni. A szabályozás csak azokra az esetekre vonatkozik majd, amikor a belterületbe vonás 2020. február 1-jét követően történt; a javaslat az ingatlanok értékesítőit bejelentési kötelezettséggel terhelné.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 24.

Madách-200 – Madách gazdasági nézetei (3.3. rész)

Madáchot már ifjú korától kezdve foglalkoztatta a közösségi lét szükségszerűsége és feltételrendszere, a társadalmi működésének kérdésköre. Ezzel kapcsolatos gondolatait több művében is kifejtette, legmarkánsabban Az ember tragédiájában. Szintén sokat foglalkozott adózási kérdésekkel is, bár, érdekes módon, ezzel a Tragédiában a legkevésbé.

2023. március 23.

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

Aki interneten rendel és szállíttat belföldre dohányzást helyettesítő nikotintartalmú terméket vagy egyéb dohánygyártmányt, jövedéki törvénysértést követ el – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.