Járványügyi intézkedések: február 1-ig nem enyhül a szigor Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. január 8.
Címkék: ,
Rovat:
Maradnak február 1-ig a jelenlegi járványügyi intézkedések: a középiskolákban pedig továbbra is tantermen kívüli, digitális oktatás lesz. Szintén érvényben marad a 20 és 5 óra közötti kijárási tilalom.

A járvány továbbra is erős, komoly veszélyt jelent, ezért a kormány – az operatív törzs javaslatára – január 11-től február 1-ig fenntartja a jelenlegi járványügyi intézkedéseket.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban elmondta: az általános iskolák és az óvodák nyitva maradnak, a középiskolákban pedig továbbra is tantermen kívüli, digitális oktatás lesz. Szintén érvényben marad a 20 és 5 óra közötti kijárási tilalom.

A miniszterelnöki hangsúlyozta, a kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság. Ezért nem szeretné “rángatni” a szabályokat, mint ahogy sok országban ezt próbálják, hogy az éppen aktuális fertőzési adatokat követik az intézkedésekkel.

“Én inkább abban hiszek, hogy legyen egy eredményes, eredményt hozó, sikeresnek mutatkozó korlátozási rend, és egészen addig, amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket tartsuk fenn, és rendezkedjünk be arra az életre, amit ilyen keretek között élni lehet” – tette hozzá Orbán Viktor a járványügyi intézkedésekről szólva.

(kormany.hu)


Kapcsolódó cikkek: