Jelentős adókedvezményt kaphatnak a sportklubok

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. október 25.
Rovat:

Érdemben csökkentené a sportvállalkozások helyiadó- és ekho-terhét a fideszes Tiba István törvényjavaslata.


A sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról címmel nyújtott be törvénymódosító javaslatot az Országgyűlésnek Tiba István fideszes képviselő.

E szerint például a sportvállalkozásnak a sporttevékenységgel összefüggésben szerzett bevétele (így a belépőjegy-, bérlet-eladásból, a reklám-közzétételi tevékenységből, szponzori szerződésből eredő bevétel) nem keletkeztetne iparűzésiadó-alapot.

A másik érdemi könnyítés az volna számukra, hogy a sportvállalkozásoknak az általuk foglalkoztatott hivatásos sportolók bére után nem kellene ekhót fizetniük, ráadásul visszamenőlegesen, szeptember elsejétől.

A javaslat ezeken túl több kisebb adókönnyítést is tartalmaz.

A képviselő többek között azzal indokolja javaslatát, hogy „A sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben”.

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőttek az adóbevételek
2018. szeptember 24.

Nagyot nőttek az adóbevételek

Áfából és személyi jövedelemadóból mintegy 170 milliárd forinttal több bevételt számoltak el, mint 2017 első nyolc hónapjában.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója
2018. szeptember 24.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója

Nem változik októbertől az üzemanyagok jövedéki adója, mivel az adóhatóság által vizsgált időszakban 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára.

Közvetett adózás Írországban
2018. szeptember 24.

Ha valaki az előző, az Egyesült Királyság közvetett adózását érintőlegesen taglaló cikk alapján, annak néhány elemét kívánatosnak találná hazánkban is bevezetni, akkor mit fog szólni, ha egy kicsit beletekintünk az ír példába.