Joe Biden duplájára emelné a tőkenyereség-adót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bloomberg News értesülései szerint Joe Biden amerikai elnök 39,6%-os tőkenyereség-adót jelenthet be, ami a mostani dupláját jelentené – írja a portfolio.hu.

Bloomberg által hivatkozott források szerint a 39,6%-os tőkenyereség-adót azoknak kell majd megfizetniük, akik legalább egymillió dollárt keresnek – olvasható a portfolio.hu-n. Jelenleg 20%-ot tesz ki ez az adónem. Az elnök várhatóan jövő héten hozza nyilvánosságra a javaslatot.


Kapcsolódó cikkek

2021. március 16.

Komoly adóemelésre készül Joe Biden

Az 1993 óta nem látott szövetségi adóemelésre a múlt héten elfogadott 1900 milliárd dolláros mentőcsomagot követő hosszú távú gazdasági program finanszírozása miatt lenne szükség – írja a Bloomberg hírügynökség az ügyben jártas forrásokra hivatkozva.
2021. március 18.

Adóemelést ígér a magas jövedelműeknek az amerikai elnök

Adóemelést jelentett be az amerikai elnök szerdán azok számára, akik többet keresnek évi 400 ezer dollárnál. Joe Biden az ABC News adásában úgy fogalmazott: az érintettek „kisebb vagy jelentősebb” adóemelésre számíthatnak.