Júliusban sem lankad a NAV figyelme

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. július 2.
Rovat:

A dinnyeárusok és mindenki más is jobb, ha követ minden adózási jogszabályt. Friss “adótraffipax” hírek. 


A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 4. és 15. között fokozottan ellenőrzik Győrben a közterületekre, nagyobb bevásárlóközpontok közelébe kitelepült dinnyeárusokat. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai revizorai július 2. és 4. között Harkányban, Mohácson, Siklóson, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Harkányban és Siklóson a szezonális kiskereskedők, Mohácson elsősorban a cukrászdákban, fagylaltozókban számíthatnak a hivatal munkatársainak megjelenésére. Az ellenőrök különösen a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

 A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, illetve a sport-és szabadidős tevékenységet végzők számíthatnak az ellenőrök fokozott jelenlétére.

[htmlbox art_tukor]

2018. július 5-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Orosházán a Gyopáros Gyógy-, Park- és Élményfürdőben működő üzletekben végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét ellenőrzik.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júliusban kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.


Kapcsolódó cikkek:


Filmfinanszírozás támogatásból – a komfort levél szerepe
2019. január 18.

Hogyan segít a filmgyártási költségek előteremtésében a magyarországi tao rendszere, és mi a szerepe a komfort levélnek a filmprodukciók költségeinek tervezésében és előteremtésében - e kérdésekre ad választ az RSm legújabb blogbejegyzése. 

Lecsapott a NAV, bezárt a számlagyár
2019. január 18.

Háromszázmillió forintos kárt okozott a költségvetésnek egy számlagyár, amely hat budapesti székhelyű cég nevében fiktív számlákat állított ki.