Júliustól milliós bírságok kis cégeknek is


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lejár a magánszemélyeknek teljesített adó-, illetve járulékköteles kifizetésekre, juttatásokra vonatkozó havi bevallásokkal kapcsolatos bírságolási moratórium. Július elsejétől emiatt is büntethet az Apeh – írja az origo.

A büntetés foglalkoztatottanként akár 200 ezer forint lehet, tehát egy öt főt foglalkoztató kisvállalkozás a bevallás késedelmes vagy hibás benyújtása esetén akár egymillió forintos bírságra is számíthat.

Az Apeh alapesetben a bevallást nem megfelelően benyújtó könyvelőt, adótanácsadót bünteti, ám ha a tanácsadó szakember sikerrel kimenti magát a vállalkozás hibájára hivatkozva, a büntetést az érintett cégnek kell állnia.

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.