Kalkuláljon: mennyit is adózik?

Szerző: Ado Online Bardócz Iván
Dátum: 2012. május 4.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mennyibe kerül valójában egy dolgozó? Mennyi evát fizet kell fizetnie? És akkor, ha 36 órás munkaviszony mellett evázik? Az Adó Online kalkulátorai pontos válaszokat adnak.


Mennyi fizetést kap abban a hónapban, amikor szabadságra megy? Mekkora a bér és a bérköltség az átalakított, immár véglegesnek tekinthető szja-rendszerben az eltartottak számának függvényében?

Érdemes-e még a látványcsapatsportokat támogatni? Mennyibe kerül valójában a színháztámogatás? Kedvezőbb lehet-e valamelyik kisadó választása a hagyományos társaságiadó-fizetéshez képest? Mekkora illetékkötelezettsége keletkezik gépjármű, lakás, egyéb ingatlan vásárlásakor?

Az adózás fenti alapkérdései bármikor felmerülhetnek; ilyenkor a konkrét szabályokon túl nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan mekkora összegről is van szó. Az Adó Online RSM DTM által készített kalkulátorai pontos válaszokat adnak valamennyi, fenti kérdésre.

Próbálja ki őket!

 

Mekkora egy dolgozó bérköltsége? A kérdést nem egyszerű megválaszolni: az adat függ az elvárt béremelés végrehajtásától, a családi pótlék összegétől, attól is, hogy fogyatékos-e a munkavállaló, sőt a kalkulációt a kedvezményezett eltartottak száma is befolyásolja. Az Adó Online bérköltség-kalkulátora mindennel együtt pontos választ ad a kérdésre.

Az eva kiszámítása is jelentősen egyszerűsödik kalkulátorunk használatával, amelyből nemcsak az evát, de az adóalapot és az iparűzési adó nagyságát is megtudhatja.

Külön kalkulátor készült nyugdíj mellett evázóknak és 36 órás munkaviszony mellett evázóknak is.

Megtudhatja azt is, hogy látvány-csapatsport vagy színház támogatásával mennyi társasági nyereségadót tud megtakarítani.

Az Adó Online kalkulátorait az RSM DTM Hungary készítette.


Kapcsolódó cikkek:


NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.

Az adómérték konfiskáló jellege
2021. február 25.

Az adómérték konfiskáló jellegének megállapítására csak kivételesen és szélsőséges esetben kerülhet sor az adóalanyok teherviselő képességéhez igazodóan.