Kaszinótilalom Kazahsztánban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bezárták a kazah hatóságok a közép-ázsiai ország gazdasági központjának számító Almati összes kaszinóját és játéktermét – jelentették be kedden adóhivatali és belügyi tisztviselők.

A kazah parlament idén januárban törvényben tiltotta be a szerencsejátékok szervezését az ország nagyvárosaiban; a jogszabálynak március 31-ig kellett érvényt szerezni. A szerencsejátékokat ezentúl csak két kis üdülővárosban, az Almati melletti Kapcsagajban és a főváros, Asztana környékén fekvő Szucsinszkban engedélyezik.

Arman Mahambetov, a kazah belügyminisztérium gazdasági bűnözéssel foglalkozó osztályának vezetője kedden közölte, hogy Almatinak mind a 26 kaszinóját és játéktermét bezárták, s megkezdték a felszerelési tárgyak lebontását. Zsanat Tasztemirova, a helyi adóhivatal vezetőjének helyettese pedig (a hatósági fellépés szigorára utalva) úgy nyilatkozott, hogy az általuk ellenőrzött száz létesítményből 99 bezárt.

Kazahsztánban eddig összesen 126 kaszinó és mintegy kétezer játékterem ajtajára került lakat – tette hozzá Mahambetov.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.