Késnek az adóigazolványok

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. január 30.
Címkék: ,
Rovat:
Az adóigazolványok gyártását biztosító szerződések előkészítése és a szükséges engedélyezési eljárás időtartama esetenként elhúzódhat, de aggodalomra semmi ok, mivel az adóigazolványt helyettesítő igazolás közirat.

December közepe óta nem készülnek adókártyák, mert a nyomda “bizonytalan ideig felfüggesztette az adóigazolványok gyártását”, tudtuk meg az Index egy olvasójától, akit a NAV levélben tájékoztatott erről.

Az újság a NAV-tól azt a választ kapta, hogy az adóigazolványok gyártását biztosító szerződések előkészítése és a szükséges engedélyezési eljárás időtartama esetenként elhúzódhat, mely eredményezheti a kártyák előállításának átmeneti késedelmét.

A NAV ugyanakkor jelezte, hogy ilyen esetekben az adóigazolványt helyettesítő, szárazbélyegzővel hitelesített igazolást állít ki. Ezek az igazolások közokiratok, melyek az egyes eljárásokban (például hitelfelvételnél) mindaddig hatósági bizonyítványként, illetve hatósági igazolványként helyettesítik az új adókártyát, amíg az meg nem érkezik a kérelmező részére – írja az Index.

Kapcsolódó cikkek:


Határidőre legyártották az adóigazolványokat
2016. december 22.

A NAV még az első félévben – azaz jóval a törvényi határidő előtt – megképezte azoknak az adóazonosító jelét, akik 2016. december 31-ig nem töltik be 25. életévüket, az érintetteket erről levélben értesítették.