Két kasszát használ sok kereskedő

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új csalási módszert leplezett le az év végi ellenőrzései során a NAV – írja a Napi Gazdaság.


Csaknem 3000 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva – írja a Napi Gazdaság.

Az adóellenőrök számára új tapasztalatot jelentett, hogy számos vállalkozó két kasszát használ. A revizorok ugyanis a nyugtaadás ellenőrzésekor pénztárleltárt is készíthetnek, a nyugta nélküli vásárlások nyomán keletkező készpénztöbblet és a nyitókészlet dokumentálásának hiánya mulasztási bírság kiszabását és akár átfogó adóellenőrzést jelenthet.

Ennek kivédése érdekében használ több kereskedő két kasszát: egyikbe a számla- és nyugta nélküli bevételek kerülnek, a másik pedig a “hivatalos” pénztár, amelyben a készpénzkészlete egyezni fog a bizonylatolt forgalommal és a nyitókészlettel.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Hamis maszkokra csapott le a NAV
2020. július 7.

Több mint négyszázezer hamis és rossz minőségű védőmaszkot, valamint nyolcvanezer egyéb egészségügyi védőeszközt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai az M1-es autópályán két kamionban.

Büntetőadóval is jobban megéri katázni
2020. július 7.

Büntetőadóval is jobban megéri katázni

40 százalékos büntetőadó mellett is olcsóbb a KATA a hagyományos munkaviszonynál - írja Kironsky Zoltán, az EY szenior adótanácsadója a novekedes.hu-n.

A K+F hatása az iparűzési adóra
2020. július 7.

A kutatás-fejlesztést pályázati támogatások mellett számos adónem vonatkozásában is támogatja az állam, ezzel is ösztönözve azt a tudományos, fejlesztő tevékenységet, ami a gazdasági szereplők fejlődését segíti.

Adóhatósági vizsgálattal lezárt időszak önellenőrzése?
2020. július 7.

Egy adóhatósági ellenőrzéssel lezárt időszak adózó által történő esetleges javítása Magyarországon szigorú feltételekhez kötött, így a legtöbb adóalany nem is nagyon „nyittatja fel” az így már lezárásra került időszakot, ami adott esetben nagy összegű ÁFA levonhatóságának elmaradását eredményezheti. De a szigorú magyar feltételrendszer vajon összhangban van-e az Európai Bíróság felfogásával? Jelen cikkünkben ennek járunk utána.

Népszerű a falusi csok
2020. július 6.

Új elem január 1-jétől, hogy a falusi csok településein 5 millió forintig áfa-visszatérítési támogatásra is jogosultak a családok.