Két készpénzfelvétel ingyenes lesz


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt egy évben jelentősen drágultak hazánkban a banki szolgáltatások, ennek csökkentése érdekében az Országgyűlés ma elfogadta az ingyenes készpénzfelvételről szóló törvénymódosítást – áll NGM közleményében.


A pénzügyi rezsicsökkentésről szóló módosítás fogyasztói jogként kívánja biztosítani 150 000 forint összeghatárig a jövedelemhez készpénzben történő hozzáférést, ezzel is mérsékelve a családokra nehezedő pénzügyi terheket.

A törvényjavaslat értelmében 2014. február 1-től ingyenes lesz az adott naptári hónapban bármely automata bankjegykiadó gépnél végrehajtott első két készpénzfelvétel, aminek együttes összege nem haladja meg a százötvenezer forintot. Annak a fogyasztónak, aki a javaslat hatályba lépését megelőzően nem rendelkezett a fizetési számlájához tartozó bankkártyával, a pénzforgalmi szolgáltató helyiségeiben 2014. december 31-ig ingyenes készpénzfelvételre lesz lehetősége.

Az ingyenes készpénzfelvételre a Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező 16. életévét betöltött ügyfél jogosult azt követően, hogy megjelöli azt a tulajdonában lévő fizetési számlát, amely esetében az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget érvényesíteni kívánja.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Matolcsy az inflációról: a kormány olajjal oltotta a tüzet

Egyetértve és együttműködve a jegybanki törekvésekkel a kormány az infláció letörését tekinti legfontosabb gazdaságpolitikai feladatának – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön, a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, Egerben. A jegybankelnök ugyanakkor úgy vélte: az „inflációs sokk” mélyén az ország gazdasági-pénzügyi függése rejlik, mely 2014 óta nőtt a meghatározó területeken.

2023. szeptember 22.

A magánszálláshely-szolgáltatás adózása – az áfa-szabályok (3. rész)

A kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás az általános forgalmi adó rendszerében ingatlan bérbeadásnak minősül. Az ingatlan bérbeadás az Áfa tv. 86. § (1) bekezdés l) pontja értelmében adómentes szolgáltatás, ugyanakkor ez az adómentesség az ingatlanok idegenforgalmi, turisztikai célú hasznosítására már nem terjed ki. Tisztázzuk még az ingatlan-bérbeadás és a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás közötti különbséget.