Korszerűsítik az uniós vámkódexet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megállapodtak az európai uniós tagországok a versenyképességi ügyekért felelős miniszterek hétfői luxembourgi tanácskozásán arról, hogy korszerűsítik a 15 éve életbe lépett vámkódexet – jelentette be Kovács László, az Európai Bizottság vám- és adóügyi felelőse, valamint Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakállamtitkára.

Mint Kovács László közleményében kiemelte, az új kódex – a joganyag egyszerűsítésére vonatkozó uniós törekvésekkel összhangban – rövidebb és egyszerűbb lesz elődjénél, de jobban illeszkedik a korszerű, elektronikus, papír nélküli környezetbe. A miniszteri megállapodást még az Európai Parlamentnek is meg kell szavaznia.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.