Kúria ítélet: költségcsökkentés vs. adóelkerülés

Szerző: Nagy Károly
Dátum: 2020. szeptember 10.
Címkék: , , ,
Rovat:
Költségcsökkentés többféle indokkal történhet egy vállalkozás életében. Egy stratégiai okból kkv-minősítés elérésére törekvő és a munkaügyi ellenőrzésből eredő kockázatainak mérséklését célzó magatartás is lehet okszerű. Mindez nem okszerű indoka a költségcsökkentésnek azonban abban az esetben, ha adózó egy, a szerződés teljesítésére saját teljesítménnyel nem képes adóalanytól befogadott számlákra alapít áfalevonást úgy, hogy azoknál a számlakibocsátótól különböző társaságoknál, melyekhez a kiszervezett munkaerő állományba került, adózó gazdasági érdekkörében eljárók is munkavállalóként jelennek meg. A következőkben a témát taglaló Kúriai döntést mutatunk be.

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom csak regisztrált felhasználóink számára érhető el!

Ha már rendelkezik felhasználónévvel kérjük, jelentkezzen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, regisztráljon. A regisztráció ingyenes!


Kapcsolódó cikkek:


A COVID-19 világjárvány következményeinek kezelése a transzferárazásban
2021. március 3.

A világjárvány nyomán a transzferárak kapcsán több a bizonytalanság, mint bármikor korábban. A NAV szakemberei a minap részleteiben is ismertették álláspontjukat a transzferár-szakmával, és megerősítették: az OECD és az adóhatóság korábban közzétett iránymutatásai továbbra is érvényesek.

Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.