Lássa át az Art.-ot néhány kattintással! (x)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Látványossá és érthetővé teszi az adóeljárások folyamatát a Jogtár Navigátor-család új eleme, Az Adózás rendje című kiadvány. Kérje próbaverziónkat itt!

Bizonyára már Önnel is előfordult, hogy egy adózási kérdés megoldásához az adózás rendjéről szóló törvényt (Art.) kellett fellapoznia a probléma adóeljárási vonatkozásainak áttekintése érdekében. A jogszabály azonban rendkívül összetett; a szálak kibogozásában segít a Wolters Kluwer új terméke, a Jogtár Navigátor Az Adózás rendje.

A kiadványban folyamatábrák segítségével könnyen áttekinthető módon jelennek meg a legfontosabb eljárások-, adózási folyamatok szabályai, így pontosan követhetővé válnak az egyes lépések, határidők és az azokhoz kötődő adózói jogok és kötelezettségek. A folyamatábrákat kommentár egészíti ki, amelyből az adott lépéshez tartozó jogszabályhelyhez, kapcsolódó joganyagokhoz, nyomtatványokhoz, NAV-állásfoglalásokhoz, bírósági döntésekhez, és az ADÓ lapcsalád kapcsolódó cikkeihez juthat.

A Navigátor folyamatábrák

 • segítenek a jogszabályok alkalmazásában
 • összetett vagy ritkán előforduló eljárások esetén az ügy résztvevői számára egyértelművé teszik a követendő eljárást;
 • tartalmazzák az eljárás adott lépéséhez tartozó határidőket;
 • felajánlanak alternatív továbblépési lehetőségeket az eljárás során;
 • jelölik a felek közti interakciókat.

Az Adózás rendje című kiadványunk folyamatábrái az adóeljárások szabályait mutatják be az első lépésektől az utolsókig, átláthatóvá téve azok egész rendszerét, így megkönnyítik az adózási szakemberek, könyvelők, könyvvizsgálók mindennapi munkáját. Például az egyszerűnek semmiképpen nem nevezhető EKAER-rendszer gyors értelmezését is lehetővé teszik.

A Jogtár Navigátor Az Adózás rendje című kiadványunk nemcsak kényelmesebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az eljárások megértését, de a hibázási lehetőségek kiküszöbölésére, így a mulasztási bírság megspórolására is alkalmas.

Tartalom

 • Általános rendelkezések
 • Az adózó és az adóhatóságok
 • Egyes adókötelezettségek
 • Nyilvántartás, adatszolgáltatás, adótitok
 • Hatáskör, illetékesség
 • Az adóigazgatási eljárás
 • Jogkövetkezmények

Amennyiben Önnek van bármilyen Jogtár előfizetése, kiadványunk demóváltozatához automatikusan hozzáfér.

Hogy érhető el a Jogtár Navigátor?

A Jogtár Navigátor az új Jogtár szolgáltatás alatt ezen az oldalon érhető el. Meglévő új Jogtár-előfizetés mellé vagy önállóan is megrendelhető itt. Az érdeklődők a termék demó verziójához pedig itt kérhetnek hozzáférést. A demóváltozat mögött az adott folyamatábrákhoz kapcsolódó jogszabályok, döntések, nyomtatványok, adózási kérdések és cikkek is megtekinthetők.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 27.

SZJA-felajánlások és felváltva gondozott gyermek utáni adókedvezmény | NAV-Figyelő 12. hét

Az adóhatóság közleményt adott ki a családi kedvezmény érvényesítése kapcsán. Kiemelik, hogy gyakori hiba, hogy az adóalanyok a felváltva történő gondozást félreértelmezik, illetve, hogy egy szükséges lépést kihagynak, tekintettel arra, hogy a felváltva gondozás ténye sem alapozza meg a családi kedvezmény megosztását. Erről, az SZJA 1+1%-ról, valamint az adótrafipax helyszínekről ad számot az eheti NAV-Figyelő.