Lecsaptak az adócsaló győri autókereskedő-cégre – 50 milliót nem fizettek be


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ötvenmillió forint adót nem fizetett meg egy győri autókereskedő társaság, mely 2005 és 2007 között közel 100 autót hozott be Németországból és értékesített úgy Magyarországon, hogy azok után áfafizetési kötelezettségét nem teljesítette, emellett 2005-ben társasági adófizetési kötelezettségének sem tett eleget.

A cégnél tartott ellenőrzést követően a pénzügyőrnyomozók őrizetbe vették a gazdasági társaság ügyvezetőjét, aki azonban csak nevét adta a céghez, továbbá a társaságot ténylegesen működtető, a gépjárműveket értékesítő személyt, akik ellen adócsalás, számviteli rend megsértése és magánokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A vám- és pénzügyőrség az államháztartást ért kár megtérülése érdekében lefoglalt 8 személygépkocsit 35 millió forint értékben, továbbá több mint egymillió forint készpénzt.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.