Lusta túrós pite Vámosi-Nagy-módra (x)
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Az ADÓ szaklap neves szerzői 30 perc alatt elkészíthető ételeket ajánlanak a Vacsóra-kódexben, az Adó-kódex gasztronómiai különszámában. Most dr. Vámosi-Nagy Szabolcs, az ADÓ szaklap szerkesztőbizottsága elnökének receptajánlata következik: így készül a családban a lusta túrós pite. A Vacsora-kódexet itt vásárolhatja meg.
A lusta asszony pitéje azoknak a háziasszonyoknak válhat a kedvenc receptjévé, akik nem szeretnek sok időt tölteni sem a tojások habbá verésével, sem pedig a felhalmozott tálak mosogatásával. Ehelyett minden a lehető legegyszerűbben, rétegesen kerül a tepsibe és a sütés végén egy krémes, túrós pite kerekedik belőle. Vigyázat, szeletelés előtt hagyjuk langyosra hűlni!
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE
a tésztához:
25 dkg rétesliszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
50 dkg túró
1 csomag vaniliás cukor
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
6 dl tej
3 db tojás
2 evőkanál cukor
7 dkg vaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük és kanállal lazán összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és az összekevert szárazanyag felét a tepsi alján egyenletesen elosztjuk. A töltelék hozzávalóit villával egy tálban simára keverjük, majd az alapra kanalazzuk és elegyengetjük. Ezt befedjük a maradék lisztes keverékkel. A tejet, tojást és a cukrot egy mérőedénybe tesszük és villával elkeverjük. Az egészet ráöntjük a süteményre, majd a tetejére tesszük a felkockázott vajat egyenletesen elosztva. Körülbelül 40-45 percig sütjük, illetve amíg szép aranybarna színt kap. Szeletelés előtt langyosra hűtjük.
A Vacsora-kódex tavalyi sikerén és népszerűségén felbuzdulva idén az adózási és számviteli terület legnevesebb szerzői osztják meg velünk kedvelt ételeik receptjét, így a Vacsora-kódexben megismerheti többek között dr. Farkas Alexandra, Kardos Péter, Kiss-Csukás Sándor, dr. Kovács Ferenc, Lenkei Zoltán, Pankucsi Zoltán, dr. Szakács Imre, Tóth Mihály, és dr. Varga Árpád kedvenc receptjét. A Vacsora-kódex itt rendelhető meg.