Magyar-amerikai adóügyi megállapodás

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. február 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország és az Egyesült Államok aláírta a nemzetközi adóügyi megfelelés előmozdításáról és a FATCA szabályozás végrehajtásáról szóló megállapodást – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).


A dokumentumot a tárca közleménye szerint a budapesti amerikai nagykövetség részéről M. André Goodfriend diplomáciai ügyvivő, az NGM részéről pedig Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár látta el kézjegyével.

Az Egyesült Államok kongresszusa által 2010-ben törvénybe iktatott FATCA a külföldön bankszámlát fenntartó, egyesült államokbeli adófizetők adóelkerülése ellen lép fel. A február 4-én aláírt egyezmény megteremti a pénzügyi intézmények számára a FATCA hatékony végrehajtásához szükséges jogi kereteket.

Már 2013-ban év közben is sokszor módosult a környezetvédelmi termékdíjra vonatkozó szabályozás – ha többet szeretne tudni a tavalyi és a 2014-ben hatályba lépő változásokról, fel szeretne készülni azok alkalmazására, jöjjön el 2014. február 13-án szakmai rendezvényünkre!

Bővebb információk és jelentkezés itt

Magyarország a térségben az első ország, amelyik aláírja ezt a megállapodást. Az egyezmény az államtitkár szerint megoldást jelent ahhoz, hogy pénzpiacaink megfeleljenek a FATCA rendszere által támasztott követelményeknek, valamint a kölcsönös információcserére vonatkozó előírások révén segíti mindkét államot az adóelkerülés ellen folytatott küzdelemben. 

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.