Megint sok volt a számla-hiány


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintegy 150 esetben nem kaptak számlát a pénzügyőrök az augusztus eleje óta tartó ellenőrzések harmadik hetében – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

A közlemény szerint a VPOP szakemberei összesen 397 ellenőrzést végeztek, s mintegy 150 esetben állapított meg jövedéki és egyéb jogsértést. A pénzügyőröknek általában nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt kellett eljárniuk, de 10 esetben adózatlan jövedéki terméket is lefoglaltak.

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében a VPOP augusztus elejétől fokozottan ellenőrzi az idegenforgalom szempontjából kiemelt területeken működő kereskedelmi egységeket, piacokat és alkalmi rendezvényeket.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.