Megint sok volt a számla-hiány


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintegy 150 esetben nem kaptak számlát a pénzügyőrök az augusztus eleje óta tartó ellenőrzések harmadik hetében – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

A közlemény szerint a VPOP szakemberei összesen 397 ellenőrzést végeztek, s mintegy 150 esetben állapított meg jövedéki és egyéb jogsértést. A pénzügyőröknek általában nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt kellett eljárniuk, de 10 esetben adózatlan jövedéki terméket is lefoglaltak.

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében a VPOP augusztus elejétől fokozottan ellenőrzi az idegenforgalom szempontjából kiemelt területeken működő kereskedelmi egységeket, piacokat és alkalmi rendezvényeket.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.