Meglepetés: ugrik az e-autók tao kedvezménye

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. október 14.
Címkék: , ,
Rovat:
A személygépkocsi és elektromos személygépkocsi vásárlása esetén az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezményét nem lehet igénybe venni – a kedden este beterjesztett adótörvény-javaslatnak ez az egyik eddig kevesebb figyelmet kapott eleme.

A javaslat alapján személygépkocsi és elektromos személygépkocsi vásárlása esetén az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezményét nem lehet igénybe venni, kivéve a jogszabályban meghatározottak szerinti nagy rakodóterű személygépkocsi esetében. A pályázati úton történő támogatás lehívást e szigorítás nem befolyásolja, csak vállalati adókedvezmény nem lesz igénybe vehető – áll a javaslat indoklásában.

A jelenleg hatályos szabályozás szerint az elektromos személyjárművekre igényelhető adókedvezmény.


Kapcsolódó cikkek:


Könnyítéseket hoz az őszi adócsomag
2020. október 13.

Benyújtotta a kormány az őszi adócsomag tervezetét az Országgyűlésnek. Jóval kedvezőbb lehet a kiva, ingyenessé válik sok ügyintézés, a NAV számos cégnek áfabevallás-tervezetet készít, és egyszerűsödik a hipa-bevallás. A pálinka-szabadságharc megnyerése nyomán adómentes lesz az otthoni magán- és bérfőzés.

Mindent az energiahatékonysági beruházások adókedvezményéről – 1. rész
2020. április 16.

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások, felújítások után igénybe vehető adókedvezmény (a továbbiakban: adókedvezmény, vagy energiahatékonysági adókedvezmény) már több, mint 3 éve van benne a magyar társasági adó rendszerében, de átfogó, a jogszabályi rendelkezéseken túl a hatósági hozzáállást is bemutató cikk még nem jelent meg ezzel kapcsolatosan.