Mégsem lesz húsáfa-csökkentés és luxusadó?

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. október 17.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány jövő évi adótervei között nem szerepel a húsáfa csökkentése és a luxusadó bevezetése sem – értesült a Népszabadság.


A lapnak egy kormány közeli szereplő azt mondta, hogy a keddi kormányülésen a 2014-es adótörvény-javaslat tárgyalásakor nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése.

A Nésppszabadság szerint a luxusadó bevezetése sem szerepel a kormány legújabb tervei között. Orbán Viktor a luxusadóval kapcsolatban korábban azt mondta, hogy azt továbbra is szeretné a kormány, de a kormánypárt parlamenti frakciója még vitatja a tervet.

Az adócsomagot pénteken nyújtják be a parlamentnek.


Kapcsolódó cikkek:


Már visszakérhető a bérbe vett autó áfájának fele
2019. január 22.

Már visszakérhető a bérbe vett autó áfájának fele

Év elejétől változtak az autók bérlésére vonatkozó áfalevonás szabályai, vagyis bizonyos esetekben a bérlőnek már érdemes és indokolt lehet a bérleti díj áfájának 50%-át visszaigényelnie a sokszor hosszadalmas adminisztrációs eljárás helyett, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Online számlaadatok: ellenőriz a NAV
2019. január 22.

Online számlaadatok: ellenőriz a NAV

Az adóhatóság megyei (fővárosi) igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek azon online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik a rendelkezésükre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítéseikről.

Ingatlan átruházás: változnak a szabályok
2019. január 21.

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.