Mégsem lesz húsáfa-csökkentés és luxusadó?

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. október 17.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány jövő évi adótervei között nem szerepel a húsáfa csökkentése és a luxusadó bevezetése sem – értesült a Népszabadság.


A lapnak egy kormány közeli szereplő azt mondta, hogy a keddi kormányülésen a 2014-es adótörvény-javaslat tárgyalásakor nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése.

A Nésppszabadság szerint a luxusadó bevezetése sem szerepel a kormány legújabb tervei között. Orbán Viktor a luxusadóval kapcsolatban korábban azt mondta, hogy azt továbbra is szeretné a kormány, de a kormánypárt parlamenti frakciója még vitatja a tervet.

Az adócsomagot pénteken nyújtják be a parlamentnek.


Kapcsolódó cikkek:


Nincs még minden veszve – Cafeteria 2019
2018. szeptember 25.

Nincs még minden veszve – Cafeteria 2019

Az évközi változások jelentősen megnyirbálják a cafeteriarendszer lehetőségeit 2019 januárjától. Egyfelől a vállalatok érdeke áttekinteni, hogy a közterhekkel együtt milyen cafeteriastruktúrát érdemes kialakítani jövőre, másrészt mi az, ami valóban fontos a munkavállalók számára és ezeket a lehetőségeket hogyan tudja a társaság a cafeteriában, vagy ezen kívül biztosítani.

Nagyot nőttek az adóbevételek
2018. szeptember 24.

Nagyot nőttek az adóbevételek

Áfából és személyi jövedelemadóból mintegy 170 milliárd forinttal több bevételt számoltak el, mint 2017 első nyolc hónapjában.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója
2018. szeptember 24.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója

Nem változik októbertől az üzemanyagok jövedéki adója, mivel az adóhatóság által vizsgált időszakban 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára.