Mehet tao-pénz a röplabdának


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Látványcsapatsport lesz a röplabda, ha az Országgyűlés elfogadja a gazdasági bizottság törvényjavaslatát.


A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény módosításáról” címet viselő törvényjavaslat a röplabdával bővíti a látványcsapatsportágak felsorolását.

A törvényjavaslat ezen túl összhangot teremt az uniós szabályozással, így meghatározza például a hivatásos sportoló és a korlátozott mértékű gazdasági célú létesítmény fogalmát.

A törvényjavaslat elfogadása esetén a kihirdetését követő napon lép hatályba.

 

 Kapcsolódó cikkek

2022. május 23.

Hibás teljesítés és az áfa

A Polgári Törvénykönyv rendelkezései szerint hibás teljesítés esetén a jogosult elsősorban kijavítást, kicserélést kérhet, másodsorban árleszállítással, elállással élhet. Ismertetjük a szabályozást és bemutatunk egy érdekes jogesetet.

2022. május 23.

Az ingatlanok bérbeadásának legfontosabb szabályai (4. rész)

A bérbeadás jellegétől függően két nagy csoportot különböztetünk meg: a folyamatos bérbeadást és az eseti bérbeadást. Utóbbi esetben az Áfa tv. 55. §-a alapján az esemény időpontja lesz a teljesítés időpontja. Sokkal összetettebb a helyzet, ha a folyamatos bérbeadás esetét vizsgáljuk.