Mennyit költött ételre 2001-ben? 18 pontos kérdéssor a vagyonosodási vizsgálatokon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén az adóhivatal 10 ezer vagyonosodási vizsgálatot akar végrehajtani – pontosabban a kormányprogram ezt írja elő. De milyen kérdésekre is számíthatnak azok, akik valamilyen okból a hatóság látókörébe kerülnek – olvasható a kérdés az InfoRádió honlapján.

Az adóhivatal azt is megkérdezi, ha vagyonosodási eljárást indít, hogy hány forintot költött a vizsgálat alá vont 2001-ben ételre, szórakozásra, könyvekre és színházjegyre. A válaszokat számlával is igazolni kell tudni.

Az eddigi példák alapján különben úgy tűnik, hogy nem csak a feltűnően vagyonos magyar adóalanyok ellen indul vizsgálat, hiszen a kiszemelt körben van gyesen lévő anyuka és átlagos jövedelmű, ám életbiztosítással rendelkező alkalmazott is. S az is világossá vált az APEH elnökhelyettésének, Varga Lászlónénak a korábbi nyilatkozataiból, hogy az adóhivatal nem elégszik meg a kormány által előírt 10 ezer vizsgálattal.

Az APEH által kiválasztott adóalanyok kérdőívet kapnak a hatóságtól, amely 18 pontban kívánja tisztázni a megcélzott személy jövedelmi viszonyait, beleértve a munkaviszonyból, gazdasági társaságból, ingó vagy ingatlan adásvételéből és bérléséből származó bevételt, az esetleges örökségeket, adott és kapott kölcsönöket, függetlenül attól, hogy azok banktól, magánszemélytől, netán rokontól származnak-e.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.