Mindenszentekre készül a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a héten megkezdődött a mindenszentek időszakára tervezett razzia – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Mécsesárusok, virágkereskedők, koszorúkészítők és ajándékboltok számíthatnak revizorok látogatására – nyilatkozta a lapnak a NAV szóvivője.

Kis Péter András elmondta: az ellenőrök arra kíváncsiak, hogy a vásárlók kapnak-e nyugtát, számlát, a kereskedők használják-e online pénztárgépüket és bejelentették-e alkalmazottaikat.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 24.

Madách-200 – Madách gazdasági nézetei (3.3. rész)

Madáchot már ifjú korától kezdve foglalkoztatta a közösségi lét szükségszerűsége és feltételrendszere, a társadalmi működésének kérdésköre. Ezzel kapcsolatos gondolatait több művében is kifejtette, legmarkánsabban Az ember tragédiájában. Szintén sokat foglalkozott adózási kérdésekkel is, bár, érdekes módon, ezzel a Tragédiában a legkevésbé.

2023. március 23.

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

Aki interneten rendel és szállíttat belföldre dohányzást helyettesítő nikotintartalmú terméket vagy egyéb dohánygyártmányt, jövedéki törvénysértést követ el – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.