Mindenszentekre készül a NAV

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. október 24.
Címkék: , ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a héten megkezdődött a mindenszentek időszakára tervezett razzia – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Mécsesárusok, virágkereskedők, koszorúkészítők és ajándékboltok számíthatnak revizorok látogatására – nyilatkozta a lapnak a NAV szóvivője.

Kis Péter András elmondta: az ellenőrök arra kíváncsiak, hogy a vásárlók kapnak-e nyugtát, számlát, a kereskedők használják-e online pénztárgépüket és bejelentették-e alkalmazottaikat.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Izer: a techóriásoknak adózniuk kell itthon
2021. február 24.

Izer: a techóriásoknak adózniuk kell itthon

Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, amely meg tudja adóztatni a nemzetközi digitális óriásvállalatokat - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Izer Norbert, Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

Új fejezet jöhet a francia-amerikai tech-vitában?
2021. február 24.

A francia kormány nyárig hagy időt Biden elnök meggyőzésére a technológiai óriáscégek OECD-szintű adóztatásával kapcsolatban. Tisztán érzékelhető, hogy az eddig inkább demokrata-barátnak tartott vállalatok akár erőteljes demokrata szabályozási lelkesedéssel is szembe találhatják magukat.

Újabb kedvezmények és egyszerűsítések a filmipar hazai adózásában
2021. február 23.

A 2020-as év komoly kihívás elé állította a filmgyártást. A filmipar számára 2021-es év azonban adózási szempontból pozitív változásokat hozott, a filmtámogatás szempontjából elismert költségeket a filmprodukciók a korábbinál kedvezőbb rendelkezések szerint számolhatják el.