Nagyobb a vagyoni egyenlőtlenség a mértnél


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vagyoni egyenlőtlenség sokkal nagyobb, ha azt a vagyont is figyelembe vesszük, amire az adóhatóság nem lát rá – írja portfolio.hu a Guardian cikkére hivatkozva.


A Guradian cikke az HSBC-től korábban kiszivárogtatott információkat és a Panama-iratokat használta fel és érdekes adatokra bukkantak. 

Minél magasabbra jut valaki a gazdagsági létrán, annál valószínűbb, hogy élni fog az adóelkerülési kiskapukkal.

A vagyonpiramis felső 0,01%-ában lévő skandináv háztartások (amelyeknek több mint 40 millió dollárnyi vagyona van) esetében például 250-szer valószínűbb, hogy a vagyonuk egy bizonyos részét elrejtik az adóhatóság vigyázó szeme elől, mint az átlagos háztartások – idézi a portfolio.hu.Kapcsolódó cikkek

2022. május 23.

Az ingatlanok bérbeadásának legfontosabb szabályai (4. rész)

A bérbeadás jellegétől függően két nagy csoportot különböztetünk meg: a folyamatos bérbeadást és az eseti bérbeadást. Utóbbi esetben az Áfa tv. 55. §-a alapján az esemény időpontja lesz a teljesítés időpontja. Sokkal összetettebb a helyzet, ha a folyamatos bérbeadás esetét vizsgáljuk.

2022. május 20.

800 éves az Aranybulla – Megszületik a kiváltságlevél (4. rész)

Sok minden ismert az Aranybulláról, de nem kevés a bizonytalanság sem a kibocsátásával, hatásaival, utóéletével, megítélésével kapcsolatban. A kiváltságlevél szövege fennmaradt, de az talán kevésbé ismert, hogy mit jelentettek az egyes rendelkezések. Az értelmezést fordítási hibák is nehezítették.