Naptárhatás növeli a bankadót

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. június 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adóemelés nélkül jut érdemben több bevételhez a büdzsé tranzakciós illetékből 2014-ben.


A költségvetési törvényjavaslat tranzakciós illetékből jövőre 283 milliárd forintos bevétellel számol, az összeg 2014-től 322 milliárdra nő; a különbség abból adódik, hogy a januári illeték februárban érkezik meg az államkincstárba, míg a 2013. decemberi pedig 2014 januárjában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Vagyis 2013-ban egy hónapnyi illetékkel kevesebb folyik be a büdzsébe.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


NAV figyelő 32. hét: Mentor Program és üzemanyagárak
2018. augusztus 13.

Nyilvános adózói fórumokat rendez a NAV a Mentor Program keretében. Kihirdette az adóhatóság a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárat is, amelyről jó tudni, hogy alkalmazása nem kötelező. Ha az adott benzinkúton a literenkénti egységár ennél magasabb volt, akkor ha ezt számlával tudja igazolni a kiküldött magánszemély, úgy a valójában fizetett egységár szerint számíthatja ki a térítendő összeget.

Országszerte kattog az adótraffipax
2018. augusztus 10.

Újabb adótraffipax híreket tett közzé a NAV a weboldalán, ezekből szemezgettünk. Az ellenőrök legtöbbször a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.