Naptárhatás növeli a bankadót

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. június 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adóemelés nélkül jut érdemben több bevételhez a büdzsé tranzakciós illetékből 2014-ben.


A költségvetési törvényjavaslat tranzakciós illetékből jövőre 283 milliárd forintos bevétellel számol, az összeg 2014-től 322 milliárdra nő; a különbség abból adódik, hogy a januári illeték februárban érkezik meg az államkincstárba, míg a 2013. decemberi pedig 2014 januárjában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Vagyis 2013-ban egy hónapnyi illetékkel kevesebb folyik be a büdzsébe.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Orbán Viktor újabb gazdaságvédelmi csomagot jelentett be
2020. április 6.

Az újabb gazdaságvédelmi csomag részeként rövidített munkavégzés esetén az állam átvállalja a munkáltatóktól a munkavállalók bérének egy részét és több lépcsőben visszaépítik a 13. havi nyugdíjat.

12 tipp hogyan spórolhat áfát szabályosan
2020. április 6.

Minden cég keresi a lehetőségeket, főként bizonytalan gazdasági környezetben, hogyan javíthatja likviditását. Erre több lehetőség kínálkozik az áfa terén is, amely akár most, akár később segítséget nyújthat a gazdálkodóknak a cash-flow helyzetük stabilizálására.

Koronavírus: jönnek az új különadók
2020. április 4.

Koronavírus: jönnek az új különadók

A multinacionális kereskedelmi láncok 36 milliárd, a bankok 55 milliárd forintot fizetnek majd be a járvány elleni védekezést és a gazdaság újraindítását célzó alapokba. A kormány pénzt von el a tárcáktól, az önkormányzatoktól és a pártoktól is.