NAV-akció lesz kedden a Vámház körúti csarnokban

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. május 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhatóság frissítette az “adótraffipax” információkat a weboldalán – adóellenőrök persze máshol is felbukkanhatnak, de a megjelelölt helyszíneken igen nagy a valószínűsége, hogy megjelennek.


A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május 23-án, kedden akció keretében ellenőrzéseket végeznek a Budapest, IX. kerület 1. sz. Nagyvásárcsarnokban (1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.).

Az ellenőrzés sorozat alkalmával az ellenőrök elsősorban a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek használatára vonatkozó előírások betartását ellenőrzik. Emellett a pénzügyőrök a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos előírások betartására irányuló ellenőrzéseket végeznek.

Május második felében a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai foglalkoztatotti ellenőrzéseket végeznek, melyek során a rész- és teljes munkaidőben foglalkoztatottak alkalmazásának valódiságára helyezik a hangsúlyt. Ellenőrzésre különösen Baján, Dunavecsén, Izsákon, Kalocsán, Kecelen, Kecskeméten, Kiskunhalason és Lajosmizsén  lehet számítani, de ezen túlmenően az operatív ellenőrök a megye más településein is folytathatnak vizsgálatokat.

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei és pénzügyőrei – a megyeszékhelyen kívül – május 22-étől 31-éig  Siklóson, Sásdon, Villányban, Harkányban valamint a 67-es út menti településeken ellenőriznek.  

Májusban a pécsi nagybani piacon értékesítők is fokozott adóhatósági jelenlétre számíthatnak.  

2017. május 22-28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a békéscsabai szórakozóhelyeken, italboltokban, élelmiszerüzletekben vizsgálódnak, de a piaci kiskereskedelmi tevékenységet végzők is számíthatnak ellenőrzésekre. A revizorok és pénzügyőrök többek között a nyugta-, számlaadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentési kötelezettségét valamint a jövedéki termék forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Ezekre az ellenőrzésekre a reggeli és éjszakai órákban is számítani lehet.

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május 22-től 26-ig fokozottan ellenőrzik Győrben a piacokon a virág, illetve palánta árusítókat, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

A 2017/21. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

május 22. hétfő:         Hajdúsámson, Hajdúsámson-Sámsonkert
május 23. kedd:          Nádudvar
május 24. szerda:        Püspökladány
május 25. csütörtök:   Berettyóújfalu
május 26. péntek:       Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 21. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

május 22. (hétfő): Szihalom
május 23. (kedd): Pétervására
május 24. (szerda): Gyöngyös
május 25. (csütörtök): Hatvan
május 26. (péntek): Eger

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

 

Az operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek Jász-Nagykun-Szolnok megyében:

május 22. (hétfő): Karcag
május 23. (kedd): Jászberény
május 24. (szerda): Kunszentmárton
május 25. (csütörtök): Jászárokszállás
május 26. (péntek): Szolnok
május 27. (szombat): Cserkeszőlő

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 21. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 22. (hétfő): Szécsény és környéke

május 23. (kedd): Rétság és környéke

május 24. (szerda): Bátonyterenye, Pásztó, Jobbágyi

május 25. (csütörtök): Salgótarján és környéke

május 26. (péntek): Bátonyterenye és környéke

május 27. (szombat): X. Laskafesztivál (Kazár)

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják ellenőrzés alá a revizorok.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május hónapban kiemelten ellenőrzik a fodrászati, szépségápolási és egészség megőrző tevékenységet végző vállalkozásokat.

Érd településen a 19.-21. héten adatgyűjtésre irányuló, és forgalom megfigyeléses ellenőrzésekre kerül sor.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban összehangolt ellenőrzéseket végeznek a megyében. A jövedéki termékeket árusító vendéglátóhelyeken a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai május 15-től kiemelten ellenőrzik a fitnesz-szalonokat, illetve a masszőr tevékenységet végző adózókat. Május hónaptól folyamatosan összehangolt ellenőrzésekre lehet számítani a jövedéki termékeket árusító vendéglátóhelyeken, ahol a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik a pénzügyőrök és az adóellenőrök.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi járásokban végeznek ellenőrzéseket:

május 22. (hétfő):        Ajka
május 23. (kedd):        Devecser
május 24. (szerda):      Veszprém
május 25. (csütörtök):  Tapolca
május 26. (péntek):      Veszprém

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a 2017. január 1-től online pénztárgép használatára kötelezett adózói kört érintik, különös tekintettel azon adózókra, akik úgy nyilatkoztak, hogy bizonylatadási kötelezettségüket számla kiállításával teljesítik.

Kiemelt tevékenységi körök: taxis személyszállítás, fizikai közérzetet javító szolgáltatás, testedzési szolgáltatás, gépjárműalkatrész kiskereskedelem.


Kapcsolódó cikkek:


Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandákra csapott le a NAV
2019. november 15.

Egy héten belül két, gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandát is kiiktatott a piacról a NAV. Az egymástól függetlenül működő dunántúli céghálózatok összesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek. Az elkövetők vagyonukkal felelnek a csalásért.

Kolumbiával vitázik az EU a hasábburgonyavámról
2019. november 15.

Jogszerűtlen dömpingellenes intézkedésnek minősíti és a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) vitarendezési eljárást kezdeményez Kolumbiával szemben az Európai Unió a Belgiumból, a Németországból és a Hollandiából importált fagyasztott hasábburgonyára kivetett vámok miatt.

Donald Trump továbbra is titkolná adóbevallásait
2019. november 15.

Donald Trump továbbra is titkolná adóbevallásait

Donald Trump amerikai elnök az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy az adóbevallását ne adhassák ki a New York-i ügyészségnek.

Izer: 2022-ig harmadával csökken az adók száma
2019. november 15.

Izer: 2022-ig harmadával csökken az adók száma

Az új egységes járulék, azaz a társadalombiztosítási járulék mértéke 18,5 százalék lesz 2020. július 1-jétől. Lehetővé válik, hogy a adóhatóság akár már 2021 tavaszától áfabevallási tervezetet készíthessen a hazai vállalkozásoknak.