NAV: álhír kering a Facebookon

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. április 3.
Rovat:

Ismét kreált valaki egy álhírt arról, hogy a NAV idős, saját tojást áruló asszonyt bírságolt – írja az adóhatóság a Facebook-oldalán.


A hír alapjául szolgáló történet hazugság, ugyanúgy, ahogy a korábbi ilyen történetek a kolbászt, a hagymát áruló idősekkel. Még a kép is ugyanaz! – írja a hivatal posztjában.

A NAV rossz hírét keltő szerző egyébként nincs tisztában a szabályokkal, álhíre is több sebből vérzik. A személyijövedelemadó-bevallás határideje: május 22., azonban a háztáji felesleg eladásának bevétele – az ingó értékesítés szabályai szerint – évi 600 ezer forintig adómentes, zárul a NAV posztja.

[htmlbox art_tukor]

Kapcsolódó cikkek:


Új brit adóhatósági tájékoztató no-deal Brexit esetére
2019. március 20.

A Brexittel kapcsolatban az eredeti, március 29-i határidő közeledtével egyre nagyobb a bizonytalanság, ebben a helyzetben pedig fokozottan igaz, hogy a leginkább körültekintően a megállapodás nélküli kilépésre való felkészüléssel járhatunk el.

A kormány napirendre veheti a szállásáfa-csökkentést
2019. március 20.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerének sikeres bevezetése esetén a kormány napirendre veszi a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlését megnyitó beszédében szerdán Budapesten.

Kapcsolt vállalkozások: idén rákapcsol a NAV
2019. március 19.

A LeitnerLeitner értesülései szerint idén várhatóan háromszor annyi célzott ellenőrzést végez majd az adóhatóság a kapcsolt - hazai és multinacionális vállalkozások körében, mint korábban.

Cafeteria: a 2019-es választék (x)
2019. március 18.

A béren kívüli juttatások idei választékát, a közlekedési eszközök és az áfa kapcsolatát, és az innovációs járulék hatályos szabályozását tekinti át többek között részletesen legfrissebb, 2019/3. számában az Adó szaklap.