NAV: álhír kering a Facebookon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét kreált valaki egy álhírt arról, hogy a NAV idős, saját tojást áruló asszonyt bírságolt – írja az adóhatóság a Facebook-oldalán.


A hír alapjául szolgáló történet hazugság, ugyanúgy, ahogy a korábbi ilyen történetek a kolbászt, a hagymát áruló idősekkel. Még a kép is ugyanaz! – írja a hivatal posztjában.

A NAV rossz hírét keltő szerző egyébként nincs tisztában a szabályokkal, álhíre is több sebből vérzik. A személyijövedelemadó-bevallás határideje: május 22., azonban a háztáji felesleg eladásának bevétele – az ingó értékesítés szabályai szerint – évi 600 ezer forintig adómentes, zárul a NAV posztja.

[htmlbox art_tukor]

Kapcsolódó cikkek

2022. január 18.

Adatszolgáltatás: 2022-ben a határidő január 20.

A gyermeket nevelők adóvisszatérítés-előlegének február 15-éig törtémő kiutalása érdekében a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény 37. §-a az adózással összefüggő adatszolgáltatásra kötelezett kifizetők és más személyek számára egyszeri alkalommal január 31-énél korábban, 2022. január 20-áig írja elő az adatszolgáltatás teljesítésének határidejét.