NAV: álhír kering a Facebookon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét kreált valaki egy álhírt arról, hogy a NAV idős, saját tojást áruló asszonyt bírságolt – írja az adóhatóság a Facebook-oldalán.


A hír alapjául szolgáló történet hazugság, ugyanúgy, ahogy a korábbi ilyen történetek a kolbászt, a hagymát áruló idősekkel. Még a kép is ugyanaz! – írja a hivatal posztjában.

A NAV rossz hírét keltő szerző egyébként nincs tisztában a szabályokkal, álhíre is több sebből vérzik. A személyijövedelemadó-bevallás határideje: május 22., azonban a háztáji felesleg eladásának bevétele – az ingó értékesítés szabályai szerint – évi 600 ezer forintig adómentes, zárul a NAV posztja.

[htmlbox art_tukor]

Kapcsolódó cikkek

2022. május 23.

Az ingatlanok bérbeadásának legfontosabb szabályai (4. rész)

A bérbeadás jellegétől függően két nagy csoportot különböztetünk meg: a folyamatos bérbeadást és az eseti bérbeadást. Utóbbi esetben az Áfa tv. 55. §-a alapján az esemény időpontja lesz a teljesítés időpontja. Sokkal összetettebb a helyzet, ha a folyamatos bérbeadás esetét vizsgáljuk.

2022. május 20.

800 éves az Aranybulla – Megszületik a kiváltságlevél (4. rész)

Sok minden ismert az Aranybulláról, de nem kevés a bizonytalanság sem a kibocsátásával, hatásaival, utóéletével, megítélésével kapcsolatban. A kiváltságlevél szövege fennmaradt, de az talán kevésbé ismert, hogy mit jelentettek az egyes rendelkezések. Az értelmezést fordítási hibák is nehezítették.