NAV-figyelő, 24. hét: kezdődnek az átfogó balatoni ellenőrzések


Adóellenőrzésekről és júliusban elszámolható üzemanyagárakról tudósított honlapján a NAV.

Adótraffipax

A NAV a nyári szezon ideje alatt átfogóan ellenőrzi a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. Fontos, hogy ellenőrzésekre a hivatali időn kívül is számítani kell, és kiemelt figyelmet kapnak majd a vendéglátóegységek, ajándékboltok, a piacon és strandon értékesítők, valamint a fagylaltozók.

A NAV-figyelőben az adóhatóság egyéb ellenőrzési terveiről és a júliusban elszámolható üzemanyagárakról is olvashat.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.