NAV-figyelő, 25. hét: hibajavítás az ELEKÁFA-KKI rendszerében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV június 14-től valamennyi elakadt kérelmet továbbított az érintett visszatérítési tagállamoknak. Frissültek a feketelisták, tovább kattog az adótraffipax.

1. USA – Magyarország CBC egyezmény

Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között az országonkénti jelentések cseréjéről szóló kormányközi megállapodás 2. pontja értelmében az illetékes hatóságok megállapodást kötöttek, mely 2018. december 21. óta alkalmazható. A tájékoztató és az egyezmény szövege itt található.

2. Megtörtént a hiba kijavítása az ELEKÁFA-KKI rendszerben

A 2019. június 7-én közzétett tájékoztatásban jelzett technikai hibák egy részét a NAV sikeresen elhárította, így 2019. június 14-től valamennyi elakadt kérelem, amely egyébként megfelelt a küldési feltételeknek, továbbításra került az érintett visszatérítési tagállamoknak.

A tagállami üzenetküldésekről a NAV az ügyfeleit a szokásos „KKI nyugta”, illetve tájékoztató levelek formájában egyelőre még nem minden esetben tudja értesíteni, de a hiba teljes kiküszöbölésével a NAV a hiányzó értesítéseket is hivatalosan kézbesíteni fogja. A NAV tájékoztatásának teljes szövege itt olvasható.

A NAV-figyelőben olvashat még arról, hogy frissültek az adóhatóság feketelistái, tovább kattog az adótraffipax, és mikén alakult a NAV negyedéves Brent-átlagára.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2019. június 17.

NAV-figyelő, 24. hét: hasznos tippek a nyaralóknak

A zavartalan külföldi nyaralás érdekében pár egyszerű szabályt ismertet, valamint a rózsaszín csekk kockázatára figyelmeztet a NAV. Az operatív ellenőrzés fókuszában a nyári táborok és a fagylaltozók lesznek.