NAV-figyelő 32. hét: bemutatja eredményeit a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bulletinnel mutatja be a NAV a 2018-as év eredményeit. Friss információs füzetek a NAV honlapján. Számos helyszíni adóellenőrzésre készülhetünk az elkövetkező napokban.

1. Bemutatkozik a NAV

Megjelent a NAV 2018. évre vonatkozóan kiadott összefoglalója. A 24 oldalas kiadványból megismerhetjük a NAV feladatait, bevételeinek alakulását. Továbbá bemutatják a NAV által nyújtott szolgáltatásokat, az alkalmazott online megoldásokat és ezen belüli informatikai fejlesztéseket, melyek nemcsak a NAV javára válnak, de az adózók mindennapjait is segítik.

Az ellenőrzéseket illetően egyre nagyobb szerepet kapnak a valós idejű, célzott vizsgálatok. Kevesebb ellenőrzéssel, központosított kockázatelemzéssel és új szolgáltatások bevezetésével, mint például a kiemelt adózók előzetes értesítése, a támogató eljárás vagy az adótraffipax, hatékonyabban biztosíthatók a bevételek.

Érdemes tehát végig böngészni a Bulletin-t.

2. Frissített információs füzetek, tájékoztatók

Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai

Évközi változások a mezőgazdasági őstermelők adókötelezettségeiben

A NAV-figyelőből a fentieken túl megtudhatja, mit és hogyan ellenőriznek a revizorok a Szigeten, és még hol számíthatnak ellenőrzésekre a vállalkozások.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2019. július 15.

NAV-figyelő, 28. hét: csökkent a szochó mértéke

Július 1-től 17,5%-os szociális hozzájárulási adóval kell kalkulálnunk. A NAV ellenőrei a következő napokban a balatoni strandokon bukkanhatnak fel. A NAV segít a végrehajtási megkeresésekkel kapcsolatos tudnivalókat illetően.