NAV-figyelő 35. hét: megkezdődött a civil szervezetek regisztrációja az 1%-os szja-felajánlásokért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hónap végéig kell benyújtaniuk a 21EGYREG adatlapot.

2021. szeptember 30. napja a 21EGYREG adatlap benyújtási határideje

A 21EGYREG jelű adatlapot azoknak a civil szervezeteknek kell beadniuk, akik 2022. évtől várják a magánszemélyek 1%-os felajánlását, és korábban még nem regisztráltak.

Az előzetes regisztráció a civil kedvezményezetté válás feltétele, így ha az adatlap benyújtását elmulasztja a szervezet, akkor nem részesülhet az 1%-os szja felajánlásokból.

A regisztráció visszavonásig érvényes, ezért annak a szervezetnek, aki már korábban regisztrált civil kedvezményezettként, nem kell újra benyújtania EGYREG-adatlapot.

szja 1 százalékAdótraffipax

Bács-Kiskun megyében szeptemberben jellemzően a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, valamint a vadász, – és horgászboltok számíthatnak ellenőrzésre.

A NAV Fejér Megyei revizorai 2021. szeptember 6. és 10. között Székesfehérváron, Sárbogárdon, Móron és Dunaújvárosban a piacokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV Vas megyében szeptemberben a számítástechnikai üzleteket ellenőrzi.

A NAV által közzétett információk természetesen nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV-figyelőben a fentieken túl részletesen olvashat a lakáskiadásból származó jövedelem adózásáról.


Kapcsolódó cikkek