NAV-figyelő, 36. hét: szeptember 30-ig regisztrálhatnak a civil szervezetek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A civil szervezetek regisztrációs kötelezettsége mellett szó esik az szja egyházi 1 százalékáról, és a fenyegető adathalászatról is. Megkezdődött a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezések helyszíni ellenőrzése.

1. Adathalászokra figyelmeztet a NAV

Az adathalászok ügyfélkapus bejelentkezési- és bankkártyaadatokat kísérelnek megszerezni. A csalók által küldött e-mailek és SMS-ek általában egy linket is tartalmaznak, ami az ügyfelet egy felugró űrlapra vagy honlapra vezeti. Ez már önmagában gyanakvásra ad okot, hiszen túlfizetést visszaigényelni „linkre kattintással” nem, csakis a 1917-es nyomtatvánnyal lehet.

A NAV kér mindenkit, hogy ügyfélkapus adatokat csak a megfelelő oldalon (www.nav.gov.hu, www.magyarorszag.hu) adjon meg. Árulkodó jel lehet, hogy a csalók által használt webcím ettől eltérő. Legyenek figyelemmel. A NAV által közzétett figyelmeztetést itt olvashatja.

2. Folytatódik a kezdő vállalkozások támogatása

A mentorálás során a NAV a kezdő vállalkozásokat érintő adózási szabályokat ismerteti, felhívja a figyelmet a fontos tudnivalókra és határidőkre. A Mentor Program keretében megrendezendő fórumok helyszíne és időpontja itt.

3. Különleges sétára hív a NAV

A NAV Kiemelt Adózók Főigazgatósága épületébe  (1077 Budapest, Dob u. 75-81.)  várja a Magyar Adózástörténeti Kiállítás iránt érdeklődő közönséget 2019. szeptember 21-én, a Kulturális Örökség Napján. A program plakátja letölthető.

A NAV-figyelőben olvashat még a már elérhető 19EGYREG jelű adatlapról, az egyházaknak adható szja-felajánlás szabályainak változásáról, a szegedi vámkonferenciáról, valamint arról, hogy hol kattog az adótraffipax.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2019. augusztus 12.

NAV-figyelő 32. hét: bemutatja eredményeit a NAV

Bulletinnel mutatja be a NAV a 2018-as év eredményeit. Friss információs füzetek a NAV honlapján. Számos helyszíni adóellenőrzésre készülhetünk az elkövetkező napokban.