NAV-figyelő 37. hét: Elérhető a 2021. évben szja 1%-os felajánlásban részesülők listája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két közleményt adott ki a NAV, a felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettekről és a felajánlásban részesült civil kedvezményezettekről.

A NAV két közleménye:

1.) 2021. évben szja 1%-os felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettekről

A közzétett lista tartalmazza a kedvezményezettek technikai számát, nevét, székhelyét, a kedvezményezettet megillető összeget és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számát.

2.) 2021. évben szja 1%-os felajánlásban részesült civil kedvezményezettekről

A NAV a listában szereplő regisztrált civil kedvezményezetteknek külön kérelem nélkül, hivatalból teljesíti a kiutalást. Ugyanakkor, ha a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a kiutalás nem teljesíthető, vagyis részére kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felüli rész utalható ki.

Adótraffipax

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 20. és 26. között hétfőn Pécsett, a horgászboltokban, szerdán Palkonyán és Villánykövesden a vendéglátóhelyeken, pénteken pedig Pécsett, a Kossuth téri termelői piacon ellenőriznek. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Pécsi Napok” rendezvényre kitelepülő árusok is.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. szeptember 20. és 24. között számos településen tervez helyszíni ellenőrzéseket.

A revizorok az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy megye

A NAV revizorai az alábbi helyszíneken ellenőriznek:

számítástechnikai boltokban,

mobiltelefon-üzletekben és szervízekben,

és építkezéseken.

Veszprém megye

A NAV Veszprém megyei munkatársai 2021. szeptember 20. és 24. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

szeptember 20. (hétfő) Ajka,

szeptember 21. (kedd) Veszprém,

szeptember 22. (szerda) Sümeg,

szeptember 23. (csütörtök) Várpalota,

szeptember 24. (péntek) Veszprém.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.Kapcsolódó cikkek

2022. október 6.

Gazdaságfejlesztési miniszter: a kormány jelentős összeggel támogatja az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-kat

A vállalkozások megsegítése érdekében a kormány elfogadta az energiaintenzív feldolgozóipari kis- és középvállalkozásokat (kkv) támogató programjának költségkereteit, az új támogatási programra a kormány mintegy 200 milliárd forintnyi összeget különít el, ebből 100-100 milliárd forintot használnak fel 2022-ben és 2023-ban – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.