NAV-figyelő 37. hét: Elérhető a 2021. évben szja 1%-os felajánlásban részesülők listája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két közleményt adott ki a NAV, a felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettekről és a felajánlásban részesült civil kedvezményezettekről.

A NAV két közleménye:

1.) 2021. évben szja 1%-os felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettekről

A közzétett lista tartalmazza a kedvezményezettek technikai számát, nevét, székhelyét, a kedvezményezettet megillető összeget és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számát.

2.) 2021. évben szja 1%-os felajánlásban részesült civil kedvezményezettekről

A NAV a listában szereplő regisztrált civil kedvezményezetteknek külön kérelem nélkül, hivatalból teljesíti a kiutalást. Ugyanakkor, ha a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a kiutalás nem teljesíthető, vagyis részére kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felüli rész utalható ki.

Adótraffipax

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 20. és 26. között hétfőn Pécsett, a horgászboltokban, szerdán Palkonyán és Villánykövesden a vendéglátóhelyeken, pénteken pedig Pécsett, a Kossuth téri termelői piacon ellenőriznek. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Pécsi Napok” rendezvényre kitelepülő árusok is.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. szeptember 20. és 24. között számos településen tervez helyszíni ellenőrzéseket.

A revizorok az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

nav-figyelő

Somogy megye

A NAV revizorai az alábbi helyszíneken ellenőriznek:

számítástechnikai boltokban,

mobiltelefon-üzletekben és szervízekben,

és építkezéseken.

Veszprém megye

A NAV Veszprém megyei munkatársai 2021. szeptember 20. és 24. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

szeptember 20. (hétfő) Ajka,

szeptember 21. (kedd) Veszprém,

szeptember 22. (szerda) Sümeg,

szeptember 23. (csütörtök) Várpalota,

szeptember 24. (péntek) Veszprém.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.